În ciuda numărului redus de clienți ai magazinelor din incinta Cocor, compania care deține clădirea, Cocor SA, a reușit să obțină un profit operațional de 2,8 milioane lei și o cifră de afaceri de 8,4 milioane lei.
„Rezultatele din ultimul trimestru sunt marcate de redeschiderea Cocor Department Store în urma unei investiții de 24,5 milioane euro”, spune Dan Bărbulescu, președintele Cocor SA.
„Astfel, veniturile companiei au fost susținute de închirierea în proporție de 85% a magazinului, de exploatarea mediafațadei și a celor 200 de locuri de parcare supraetajate de sub magazin”, a adăugat acesta.
Magazinul Cocor a fost redeschis în octombrie anul trecut după o renovare integrală a clădirii. Veniturile totale obținute de companie în ultimul trimestru din 2010 se ridică la 9,5 milioanel lei, cu un profit net de 2,2 milioane lei. Rezultatele au fost susținute aproape exclusiv de activitatea de închiriere, gradul de ocupare a magazinului fiind de 85%.
„În 2011 intenționăm creșterea gradului de ocupare prin închirierea de noi spații comerciale în cadrul Cocor Department Store”, a declarat Dan Bărbulescu, care a adăugat și că „în același timp, colaborăm cu primîria pentru fluidizarea zonei din vecinătatea parcării Cocor astfel încât să oferim condiții cât mai bune de acces și parcare clienților noștri.”
Pentru acest an, compania și-a bugetat o cifră de afaceri de 31 milioane lei și un profit din exploatare de 7,16 milioane lei. Principalii acționari ai Cocor SA (simbol bursier COCR) sunt Liviu Ursan cu 14,83%, Daniel Stoica cu 14,65%, Broadhurst Investment cu 13,32%, SIF Transilvania cu 10,24% și SIF Muntenia cu 10%. Cocor SA are o capitalizare la zi de 67,88 milioane lei.