Profitul inainte de taxe al operatorului aerian British Airways a scazut cu 88% in primul trimestru al anului pe fondul crestereii pretului la petrol, a conditiei econmice globale dificile si a scaderii increderii consumatorilor.

“Aceasta este una dintre cele mai grele perioada din industria aeronautica si estimam ca vom reduce din ce in ce mai multe curse in incercarea de a face fata scumpirii petrolului” a declarat Willie Walsh, CEO-ul companiei.

Profitul inainte de taxe din perioada aprilie-iunie a scazut la 37 milioane lire sterline, fata de 298 milioane lire in primul trimestru al anului trecut. BA a oferit intial o estimare de 49 milioane lire. Analsitii de pe piata au prevazut un profit inainte de impozitare cuprins intre 16 si 87 milioane lire.

Profitul operational al British Airwayas a scazut de la 255 milioane de lire, in perioada similara a anului trecut, la 35 milioane de lire in acest an. Cu toate acestea, veniturile au crescut cu 2,8%, pana la 2,26 miliarde de lire.

Walsh a confirmat ca se afla in negocieri cu operatorul aerian spaniol Iberia privind o eventuala fuziune, insa a declarat ca este prea devreme pentru a analiza un posibil impact al acestei afaceri.

Sursa: Reuters