Cel mai mare constructor american de autovehicule a realizat in al doilea trimestru un profit net de 891 de milioane de dolari, acesta provenind in principal din afara Statelor Unite, informeaza Associated Press. Profitul GM din al doilea trimestru a fost de aproape patru ori mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada din 2006. Veniturile companiei s-au ridicat la 46,8 miliarde de dolari, in scadere cu aproximativ 15%.

Veniturile din Europa, America Latina si Asia au compensat o parte din problemele pe care GM le intampina in America de Nord. In aceasta zona, compania a inregistrat pierderi de 39 de milioane de dolari. Acest rezultat a fost o importanta imbunatatire a rezultelor, in aceeasi perioada din 2006 pierderile GM ridicandu-se la aproape 4 miliarde de dolari.

In al doilea trimestru, GM a inregistrat venituri de 217 milioane de dolari din Europa, 227 de milioane din zona Asia-Pacific, iar subsidiara din America Latina, Africa si Orientul Mijlociu a inregistrat un profit de 213 milioane de dolari.

Fritz Henderson, CEO-ul GM estimeaza o crestere a veniturilor provenite din pietele emergente in al treilea trimestru.

Ford a anuntat saptamana trecuta ca a inregistrat primul sau trimestru profitabil din ultimii doi ani. Profitul Ford s-a ridicat la 750 de milioane. Rezultatele celui de-al treilea mare constructor american, Chrysler, au fost amanate pana in august datorita tranzactiei de preluare de catre Cerberus Capital Management.

Sursa: AP