Profitul net al retailerului elen Fourlis, cu operaţiuni şi în România, a scăzut de peste şase ori în prima jumătate a anului, la 2,1 milioane de euro, ca urmare a achitării unei taxe speciale de 5,5 milioane de euro pentru câştigul din anul anterior, a anunţat, marţi, compania.

Fără a lua în calcul taxa de 5,5 milioane de euro, profitul Fourlis, de 7,6 milioane de euro, a fost de aproape două ori mai mic comparativ cu 13,4 milioane de euro în prima jumătate a anului trecut.

Profitul înainte de calcularea dobânzilor, taxelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA) a coborât cu peste o treime în primul semestru, la 19,5 milioane de euro, de la 35,6 milioane de euro, potrivit raportului financiar al Fourlis.

Vânzările au stagnat în perioada analizată la 316,8 milioane de euro.

Magazinele Ikea operate de companie în Grecia şi Cipru au generat venituri de 139 milioane de euro, la fel ca anul trecut, în timp ce divizia de magazine Intersport a înregistrat un avans uşor, de numai 0,5%, la 38,8 milioane de euro. Fourlis deţine prin Intersport 15 magazine în România.

Vânzările de produse electrice şi electronice au stagnat la aproape 134 milioane de euro.

Fourlis este activ în România prin importatorul şi distribuitorul de produse electronice şi electrocasnice Genco Trade şi magazinele Intersport.

SURSA: Mediafax