Profitul net al grupului danez Carlsberg, al patrulea producător de bere din lume, a crescut în primul semestru cu peste 70% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, la 3,4 miliarde coroane daneze (456 milioane euro), datorită performanţelor bune de pe piaţa rusă.

Profitul net atribuibil acţionarilor companiei a înregistrat o creştere similară, de la 1,72 miliarde coroane la 3,1 miliarde coroane (416 milioane euro), potrivit unui raport prezentat joi de Carlsberg.

Profitul operaţional a urcat totodată cu 12,1%, la 4,98 miliarde coroane (668 milioane euro).

Deşi autorităţile din Rusia au triplat de la începutul acestui an accizele pe băuturi alcoolice pentru a combate alcoolismul, Carlsberg are o atitudine optimistă în privinţa acestei pieţe. Potrivit companiei, piaţa rusă a berii a scăzut cu 9% în primele şase luni, dar cota de piaţă a Carlsberg a urcat la 40,1%. Grupul şi-a îmbunătăţit totodată estimările pentru vânzările proprii pe piaţa rusă în acest an, datorită îmbunătăţirii condiţiilor economice şi încrederii consumatorilor, transmite Reuters.

Volumul vânzărilor Carlsberg la nivel mondial a crescut în primul semestru cu 5%, la 66,1 milioane hectolitri de bere, iar venitul net al grupului a scăzut uşor, de la 29,4 miliarde coroane daneze la 28,9 miliarde coroane (3,8 miliarde euro).

SURSA: Mediafax