În ciuda reculului înregistrat la capitolul profit net, oficialii Ford consideră că cel de-al treilea trimestru al anului a fost unul bun, cu un profit net foarte apropiat de cel din 2011. Conform raportului financiar al Ford, în trimestrul III profitul net a fost de 1,63 mld. USD grație creșterii vânzărilor din America și a unui comportament foarte bun al diviziei Ford Credit.
Profitul operațional înainte de taxare din America de Nord a crescut până la 2,33 mld. USD în perioada iulie – septembrie 2012, acesta fiind cel mai bun rezultat trimestrial din 2000 și până astăzi. Din nefericire, divizia europeană a raportat o pierdere înainte de taxare de 468 mil. USD, mai mare decât cea raportată în trimestrul III al anului precedent (306 mil. USD).
Dacă piața din America de Nord a ajutat Ford să obțină un rezultat pozitiv în cel de-al treilea trimestru, cea europeană a cauzat pierderi considerabile. Astfel, veniturile acestei divizii au scăzut cu 26%, de la 7,8 miliarde până la 5,8 mld. USD. Luând în calcul ultimele date, oficialii Ford consideră că pierderile din Europa ar putea atinge 1,5 mld. USD, mai mult decât estimarea inițială de 1 mld. USD.
Pentru a reduce aceste pierderi și a reveni la profit până în 2015, Ford a anunțat cu câteva zile în urmă un plan de restructurare a diviziei europene care implică închiderea anul viitor a uzinei de asamblare din Southampton, a unei părți a uzinei din Dagenham și a fabricii de la Genk. Aceasta din urmă ăși va încheia activitatea, cel mai probabil, în 2014. Rezultatul acestei restructurări va fi o reducere cu 350.000 de unități a producției de vehicule a Ford of Europe, dar și disponibilizarea a circa 6.200 de angajați.