Am traversat o săptămână bogată în evenimente bursiere, ştiri şi comunicate cu impact asupra evoluţiei pieţei şi cotaţiilor acţiunilor. Titlurile deţinute în portofoliu au consemnat fluctuaţii destul de importante ale preţurilor, atat în sens pozitiv, cât şi negativ. Pe ansamblu, însă, randamentul portofoliului nu s-a modificat semnificativ. Deşi nu am efectuat tranzacţii în această perioadă, o vom face în săptămâna care urmează. Vom renunţa la OLT şi VNC, care până acum nu au prea confirmat aşteptările, şi ne propunem ca pentru sumele astfel disponibilizate să sporim participaţiile în companiile farmaceutice şi, eventual, în SIF-uri.

Bursa dă în prezent semne de înviorare, dar este în continuare ţinută pe loc de problemele legate de impozitare, oferta publică Alumil Rom Industry, discuţiile legate de pragul de deţinere în SIF-uri şi de scandalurile politice din ultima vreme.
Faptul că investitorii străini sau alte categorii de investitori instituţionali puternici nu au fost foarte prezenţi pe piaţă în această perioadă nu ajută bursa să-şi găsească un trend clar. Probabil că tendinţa de consolidare pe care o manifestă în prezent va mai continua câteva zile.

21-1096-tabel.jpg
 Sursa: www.ktd.ro