Profitul portofoliului virtual capital în 2007 – 8.056,96 (15,93%)

Finalul de an pare a fi pozitiv la Bursa de Valori Bucureşti, principalele acţiuni cotate continuând să înregistreze o evoluţie pozitivă pentru deja a treia săptămână consecutiv. Această revenire a pieţei urmează după un trend descendent destul de puternic, care a condus la scăderi de circa 30%-35% pe indicii pieţei, comparativ cu maximele istorice pe care aceşti indici le-au înregistrat la finalul lunii iunie. Terenul pierdut a fost cel mai rapid recuperat în cazul SIF-uri

Finalul de an pare a fi pozitiv la Bursa de Valori Bucureşti, principalele acţiuni cotate continuând să înregistreze o evoluţie pozitivă pentru deja a treia săptămână consecutiv. Această revenire a pieţei urmează după un trend descendent destul de puternic, care a condus la scăderi de circa 30%-35% pe indicii pieţei, comparativ cu maximele istorice pe care aceşti indici le-au înregistrat la finalul lunii iunie. Terenul pierdut a fost cel mai rapid recuperat în cazul SIF-urilor, dar au existat şi alte companii de la categoria I care au avut un comportament pozitiv peste media pieţei: BRK, BIO, RRC.

Printre investitori, aşteptările sunt ca întoarcerea în piaţă a unei părţi din suprasubscrierile de la IPO Transgaz să menţină o tendinţă ascendentă a cotaţiilor bursiere şi în ultima săptămână de tranzacţionare a anului. Mulţi investitori persoane fizice române sunt tentaţi ca eventualele marcări de profituri să le facă în ianuarie, astfel încât impozitul să fie datorat la plată abia în 2009. Deşi realitatea este că evoluţia pieţei e determinată hotărâtor nu de acţiunile investitorilor români persoane fizice, ci de mişcările făcute de instituţionalii români sau străini, totuşi această stare de spirit la nivelul publicului investitor poate fi suficientă pentru a menţine tendinţa de creştere şi săptămâna următoare.

Sursa: www.ktd.ro