Profitul portofoliului virtual capital în 2007 8.848,20 lei (17,50%)

Decizia noastră de săptămâna trecută, de a marca masiv din câştigurile acumulate deja şi de a lichidiza aproape 58% din portofoliu, s-a dovedit inspirată. Pe parcursul săptămânii care a trecut, piaţa a scăzut considerabil. Pentru că am stat pe lichidităţi în proporţie atât de mare, randamentul nostru nu a fost afectat vizibil; randamentul cumulat de la începutul anului şi până în prezent rămâne semnificativ peste nivelul dobânzilor bancare. Chiar dacă scăderile au

Decizia noastră de săptămâna trecută, de a marca masiv din câştigurile acumulate deja şi de a lichidiza aproape 58% din portofoliu, s-a dovedit inspirată. Pe parcursul săptămânii care a trecut, piaţa a scăzut considerabil. Pentru că am stat pe lichidităţi în proporţie atât de mare, randamentul nostru nu a fost afectat vizibil; randamentul cumulat de la începutul anului şi până în prezent rămâne semnificativ peste nivelul dobânzilor bancare. Chiar dacă scăderile au fost prelungite şi agresive şi chiar dacă presiunea negativă se menţine, credem că există şanse reale ca mişcarea descendentă să se oprească în curând şi, ca atare, în săptămânile următoare, să avem parte de o revenire a pieţei sau de o intrare în faza de consolidare. Vom căuta deci, chiar în zilele care urmează, să plasăm o parte din lichidităţile deţinute preponderent în titluri din sectorul financiar, farmaceutic şi al utilităţilor.

Partea cea mai interesantă a acestei corecţii este că a fost oarecum nemeritată de companiile româneşti. Cauza scăderilor la nivel internaţional a reprezentat-o teama de expunerile pe care instituţiile financiare le-ar putea avea pe segmentul creditului „subprime“. Or, instituţiile similare româneşti nu au niciun fel de expunere pe această piaţă, deci nici probleme financiare n-ar prea putea avea.

sursa: www.ktd.ro