93-11587-1.jpgBursa a cunoscut fluctuaţii destul de ample în ultima săptămână. Am avut mai întâi scăderi destul de mari în prima parte a perioadei, pe fondul unor corecţii înregistrate de burse la nivel internaţional.

În momentul în care de la Institutul Naţional de Statistică s-a comunicat rata de creştere a produsului intern brut în 2007, care a fost de 6% comparativ cu 2006, depăşind astfel aşteptările pieţei, bursa a revenit pe o tendinţă uşor ascendentă. În tot acest timp, lichiditatea tranzacţiilor a scăzut văzând cu ochii, astfel că joi, 6 martie, în piaţă valoarea schimburilor a fost de numai 5,8 milioane de euro, adică printre cele mai reduse de anul acesta. Doar în 4 februarie am avut o lichiditate mai scăzută. De altfel, întreaga lună februarie a fost foarte slabă la capitolul tranzacţii, înregistrând cel mai scăzut rulaj din august 2006, până în prezent.

Statistica arată că, de regulă, dupa o lună atât de slabă ca tranzacţii, urmează una sau două luni de activitate bursieră destul de intensă. Aşadar, putem să anticipăm vremuri ceva mai interesante la bursă pentru luna martie, chiar dacă în prezent investitorii sunt încă extrem de puţin prezenţi pe piaţă.

sursa: www.ktd.ro