În perioada curentă, pe ansamblu, bursa a continuat evoluţia negativă, indicele BET coborând timp de mai multe zile sub pragul anterior de suport, aflat la nivelul de 7.223 puncte. Şi indicele BET-FI a scăzut pe parcursul săptămânii curente, chiar dacă în cazul său nu s-a ajuns atât de jos încât să fie testat suportul de la 56.679 puncte.

Interesant de remarcat este că pe tot parcursul acestei perioade pieţele externe de acţiuni au avut un comportament foarte bun, cu creşteri timp de două-trei şedinţe consecutive care le-au dus mai sus cu 5-8% comparativ cu minimele din 22 ianuarie, şi la numai 6 – 10% distanţă faţă de nivelul la care se aflau la începutul anului.

Aşadar, bursa de la Bucureşti are în prezent o foarte importantă rămânere în urmă, fiind încă la nivelul minimelor din 22 ianuarie, sau chiar sub acele minime (în cazul indicelui BET) şi la o distanţă de 25 – 30% faţă de cotaţiile de la începutul anului. Desigur, se pot găsi explicaţii pentru acest decalaj foarte vizibil, accentuat cu precădere în săptămâna curentă, însă cel mai probabil o astfel de diferenţă nu se va menţine pe termen lung sau mediu, chiar dacă, pe termen scurt, volatilitatea pieţei poate conduce la orice scenariu de evoluţie.

sursa: www.ktd.ro