Anul trecut, grupul a înregistrat o creștere de 16,2% a cifrei de afaceri, cu venituri de 341 de milioane de euro. Cu ajutorul echipei de 8.800 de angajați în 156 de restaurante din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România, Premier Capital a servit 131 de milioane de clienți anul trecut, cu 11 milioane mai mulți decât în 2018, stabilind un nou record pentru grup.

De asemenea, toate țările grupului au raportat creșteri semnificative, Grecia înregistrând cel mai mare avans față de aceeași perioadă în 2018, o creștere de 23,4%, urmată de România cu 18,7%, Letonia (12,2%), Lituania (10,1%) Estonia (8.2%) și Malta (7.6%). Premier Capital a inaugurat 12 noi restaurante anul trecut, dintre care șapte în România, unul în Letonia și trei în Grecia. Două restaurante au fost închise în rețea, iar alte 32 au fost remodelate pentru a le putea oferi oaspeților noile beneficii aduse de sistemul Experience of the Future, kiosk-urile de comandă și servirea la masă, ajungând la un total de 97 de restaurante cu EOTF implementat. De asemenea, până la finalul anului 2019, 87 dintre restaurantele rețelei ofereau serviciul de livrare McDelivery. 

Predicțiile pentru anul 2020 au fost influențate de pandemia COVID-19, întreaga activitate a restaurantelor fiind adaptată conform reglementărilor aplicate de către autoritățile din fiecare țară, în ultimele săptămâni. Astfel, unele restaurante au fost închise temporar, însă cele mai multe continuă să rămână aproape de clienții lor prin serviciile McDelivery, McDrive și comanda la pachet. Au fost implementate măsuri pentru eficientizarea costurilor, iar bugetul pentru investiții este în proces de revizuire. La începutul anului 2020, grupul avea în plan inaugurarea a 12 noi restaurante în rețea. Pentru moment, în plan a rămas deschiderea a cinci dintre ele. 

Obiectivele au fost depășite

„Rezultatele excelente din 2019 se datorează echipelor care și-au depășit obiectivele prin strategiile eficiente de business din fiecare piață,” a declarat Victor Tedesco, Chief Executive Officer, Premier Capital. „Acestea ne-au permis să începem anul 2020 de pe o poziție de forță, pregătiți să luăm rapid măsurile necesare pentru a ne reduce cheltuielile, a stabiliza businessul și a ne proteja angajații și clienții. Echipa de management este în permanentă legătură cu businessul nostru din fiecare țară, oferind suport de fiecare dată când este nevoie. 

Suntem determinați să rămânem aproape de comunitățile noastre, să le oferim clienților noștri produse proaspete, rapid și în siguranță. Îi susținem pe cei din linia întâi care țin lucrurile în mișcare în aceste timpuri dificile. Așteptăm să ne primim din nou oaspeții în restaurante, dar până atunci ne concentrăm pe adaptarea la noul context și încercăm să înțelegem cum ne putem folosi cel mai eficient resursele în beneficiul clienților, angajaților și al business-ului nostru, identificând  oportunitățile oferite de noua situație economică,” a mai declarat Victor Tedesco.

„Planurile ambițioase implementate încă de la începutul lui 2019 ne-au permis să avem un an excelent din punct de vedere al business-ului. Pentru noi, 2019 a însemnat creșterea familiei McDonald’s în România cu 500 de colegi noi, inaugurarea a șapte noi restaurante și peste 230.000 de oaspeți care ne-au trecut pragul zilnic. Toate acestea au fost posibile prin contribuția întregii echipe McDonald’s, care demonstrează în fiecare zi multă dăruire și implicare. 

În ultimele luni, am fost aproape de colegii noștri, de clienți și de comunitate, cu multă responsabilitate și mereu cu grijă pentru sănătatea și siguranța tuturor. Suntem în proces de regândire a strategiei de dezvoltare pentru anul  2020, însă cu siguranță ne vom păstra aceeași promisiune de a fi cât mai aproape de comunitățile din care facem parte și de a le oferi clienților noștri produse proaspăt pregătite, în cel mai accesibil mod pentru ei și în cele mai sigure condiții. Fie că optează pentru comanda acasă prin McDelivery, vin la McDrive sau aleg comanda la pachet, la McDonald’s vor găsi mereu un zâmbet și un gând bun.” a declarat Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România. 

Premier Capital plc este partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și Romania. Actuala rețea de 156 de restaurante include unități cu operațiuni McDrive și McCafe, deservind peste 131 milioane de clienți anual, cu ajutorul unei echipe de peste 8.800 de angajați.