Compania Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a raportat o scadere mai mica a profitului decat estimarile pentru trimestrul doi, dar cu 28% mai putin fata de aceeasi perioada a anului 2007, din cauza aprecierii yenului si a reducerii vanzarilor pe piata din SUA. Toyota si-a mentinut insa prognozele pentru 2008, anul ce se dovedeste a fi cel mai dificil din istoria recenta a companiei.

Potrivit estimarilor Reuters, profitul net inregistrat in perioada aprilie-iunie a fost de 353,66 miliarde de yeni (3,23 miliarde $), in scadere fata de profitul de 91,5 miliarde yeni inregistrat in aceeasi perioada din 2007. Totusi, rezultatul pentru T2 al acestui an a fost peste media de 319,5 miliarde de yeni.

Profitul operational in primul trimestru, excluzand rezultatele din China, a scazut cu 39%, la 412,6 miliarde de yeni. Toyota isi mentine totusi prognozele pentru acest an fiscal (n. r. care se incheie in martie 2009). Luna trecuta, compania si-a redus prognozele de productie si vanzari, intocmind totodata un plan pentru suspendarea productiei de camionete usoare, precum modelul Tundra, in fabricile din SUA.

Sursa: International Herald Tribune