Profitul News Corp in cel de-al patrulea trimestru fiscal a crescut cu 27%, pe fondul vanzarii mai multor active cat si a rezultatelor financiare bune pentru majoritatea diviziilor.

Presedintele si CEO-ul News Corp, Rupert Murdoch, a declarat ca se asteapta o crestere mai putin robusta pentru anul fiscal care se va incheia in iunie 2009 pe fondul unei situatii economice dificile in special in SUA. Acesta a mai adaugat ca in acest moment exista „adevarat provcari financiare” pe piata de advertising.

Conglomeratul media cu sediul in New York, care detine de asemenea Twentieth Century Fox, Fox News Channel si Dow Jones & Co., si-a majorat profitul net cu 27% in al patrulea trimestru fiscal terminat la 30 iunie, pana la 1,13 miliarde de dolari. In perioada similara a anului trecut News Corp a raportat un castig net de 890 milioane de dolari.

Si veniturile companiei au crescut la randul lor cu 17%, peste estimarile analistilor, pana la 8,59 miliarde de dolari, de la 7,37 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Cele mai importante castiguri au fost realizate in cadrul diviziilor de film, presa scrisa, contracarand rezultatele mai mici ale diviziei de televiziune.

Pentru anul fiscal 2009 News Corp se asteapta la o crestere cuprinsa intre 4 si 6 procente a profitului operational, pana la 5,13 miliarde de dolari.

In urma cu o saptamana Rupert Murdoch a anuntat ca are in plan investitii de 100 milioane de dolari in sase posturi regionale de televiziune in India, in urmatoarele 12 luni. Noile posturi TV vor rula in mai multe limbi, in functie de regiune, sub brandul Star.

Sursa: AP