Intr-o piata negativa este greu sa gasesti actiuni cu trendul ascendent, oricat de “bune” par sau sunt ele din punct de vedere fundamental. Biofarm (BIO) nu face exceptie de la aceasta regula. Pentru cei care investesc, aceste timpuri grele sunt o oportunitate excelenta de a-si construi fonduri de crestere pentru viitor fara a depinde si a apela la fondurile existente in piata.




Ce spun graficele despre BIO, acum si pentru viitor? Fara dubii, BIO este in trend descendent pe termen scurt, dar si mediu (sub MM50). Pentru investitorii care au cumparat in 2005 nu exista probleme; sunt in siguranta. BIO este o actiune lichida si analiza tehnica functioneaza foarte bine in cazul ei. Se observa nivele de suport (C1) si rezistenta (A1-A2, B1-B2) intre care se anticipeaza evolutia BIO. Observati ca suportul B1-B2 a fost validat de multe ori, el anticipandu-se ca unul solid, in special din cauza convergentei lui cu MM50.



Totusi, in urma cu o zi el a fost strapuns, dar din fericire fara volum ridicat. Urmatorul obiectiv este un alt suport major, care trece prin C1 la 6.000. Din punctul de astazi, la 6.150, rezistenta de urmarit este 6.300 si, mai sus, A1-A2, la 6.500. Se observa formarea unui triunghi descendent, A1-A2-B1-B2, care prin definitie anticipa o evolutie negativa odata cu violarea suportului B1-B2. Confirmarea a sosit in urma cu o zi si ramanem in stand-by in legatura cu intrarile in BIO. In concluzie, analiza tehnica indica clar o perioada negativa pe termen scurt si mediu, cu confirmarea pozitiva finala la depasirea liniei de trend A1-A2. Pentru investitori, situatia actuala este un cadou pentru un Craciun mai timpuriu.





Sursa: https://ta.educofin.com