Prognoza bursiera utilizand analiza tehnica: EUR/RON – IN GRAFIC, DAR POATE DERAIA

In ultima analiza, din 23.03.06, am scris “Personal nu vad cursul EUR/RON trecand deasupra acestei valori (3,59). In concluzie, pe termen mediu, se pot fructifica evolutii in intervalul 3,59 – 3,47.” Din acea zi, EUR/RON a evoluat precis intre aceste doua limite, cu exceptia a patru zile (un low de 3,4578 si trei zile peste 3,59, in iunie). Analiza tehnica ne ajuta, si de aceea trebuie folosita pentru prognoze. Intr-o stire*, publicata in 05.07.06 in Financial T





In ultima analiza, din 23.03.06, am scris “Personal nu vad cursul EUR/RON trecand deasupra acestei valori (3,59). In concluzie, pe termen mediu, se pot fructifica evolutii in intervalul 3,59 – 3,47.” Din acea zi, EUR/RON a evoluat precis intre aceste doua limite, cu exceptia a patru zile (un low de 3,4578 si trei zile peste 3,59, in iunie). Analiza tehnica ne ajuta, si de aceea trebuie folosita pentru prognoze.


Intr-o stire*, publicata in 05.07.06 in Financial Times si bazata pe un raport publicat de catre Banca Centrala Europeana, se spune ca “imprumuturi excesive in valuta de catre consumatori si firme in tarile candidate la UE ar putea escalada dramatic crize financiare locale …” (referire si la Romania). Ce spune analiza tehnica despre potentialul leului? Similar cu mecanica de zi cu zi, orice cadere serioasa, ca cea de pana in august 2005, implica o sedimentare, o consolidare, o evolutie cu amplitudini din ce in ce mai reduse. Acest lucru se intampla intre T1-T2 si L1-L2. Se formeaza un triunghi simetric, care nu indica nimic pana la confirmare, care se astepta deasupra rezistentei T1-T2 (3,60) sau sub suportul L1-L2 (3,48).



La acest grafic saptamanal, adaugam un indicator, stochastic, care, in perioade de consolidare ca cea prezenta, indica cu acuratete top-uri si low-uri in evolutie. Dupa cum arata stochastic, ne asteptam la o intarire a leului, cu posibilitatea marita de a atinge suportul la 3,48. Dar dupa aceea, slabirea leului va reveni, cursul indreptandu-se spre T1-T2. In concluzie, existenta acestui triunghi simetric implica o consolidare intre cele doua repere, fara o directie clara in acest moment.





Sursa: https://ta.educofin.com