Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineaţa, două atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi, respectiv, vânt puternic pentru judeţele Arad, Timiş şi Hunedoara şi Caraş-Severin, valabile în orele următoare.

Potrivit meteorologilor, până la ora 12:30, în zonele joase ale judeţelor Arad şi Timiş, precum şi în judeţul Hunedoara (localităţile: Deva, Orăştie, Simeria, Ilia, Dobra, Romos, Geoagiu, Veţel, Zam, Rapoltu Mare, Hărău, Gurasada, Brănişca, Turdaş, Burjuc), se va semnala ceaţă, care va determina reducerea vizibilităţii local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. De asemenea, vor fi depuneri de chiciură.

Totodată, până la ora 12:00, în zonele de munte ale judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara, la peste 1.800 de metri, se vor produce intensificări ale vântului, cu rafale de 100 – 110 km/h, potrivit ANM.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

UPDATE

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit atenţionarea nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru zonele montane ale judeţelor Hunedoara şi Caraş-Severin.

Potrivit meteorologilor, până la ora 17:00, în zonele de munte ale judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara, la peste 1.800 de metri, se vor produce intensificări ale vântului, cu viteze care vor atinge la rafală 100-110 km/h.

Risc mare de avalanşe la Bâlea Lac

În plus, există şi o avertizare pentru turiştii care se aventurează în zona Bâlea Lac. Cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu se înregistrează joi la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, de peste un metru jumătate, aici fiind înregistrat şi risc mare de producere de avalanşe, potrivit meteorologilor.

Stratul de zăpadă măsoară 154 de centimetri la Bâlea Lac.

Riscul de avalanşe este mare, de gradul patru din cinci, la Bâlea Lac, unde salvamontiştii recomandă turiştilor să evite să schieze, notează Agerpres.

Turiştii pot ajunge la Bâlea Lac doar cu telecabina. Până la Bâlea Cascadă este posibil transportul pe şosea, pe Transfăgărăşan, iar de acolo se poate urca doar cu transportul pe cablu, în cazul unor condiţii meteo favorabile.