Prognoza meteo ANM, 20 decembrie. Se încălzește vremea. Cod galben de ceaţă şi polei

vremea

SURSA FOTO: Dreamstime

Vremea se menține caldă în România! Avem, în continuare, temperaturi mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă a anului. La începutul zilei însă, ceața persistă în anumite zone. Iată prognoza meteo pentru miercuri, 20 decembrie.

Vremea se menține caldă în România! În cea mai mare parte a țării, temperaturile rămân mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă a anului. La începutul zilei însă, ceața persistă în anumite zone.

Vântul va avea intensitate crescută în zona montană, în Carpații Meridionali, și în sud-vest. Maximele vor varia de la 3 grade în Transilvania până la 14 grade în zonele de deal din Muntenia.

Cum va fi vremea în țară?

În Dobrogea și Bărăgan, avem o zi plăcută, cu soare și nori trecători. Temperaturile vor înregistra o ușoară creștere față de ziua anterioară, atingând 13 grade.

În Moldova sudică și nordul Munteniei, vremea se încălzește, de asemenea. Temperaturile maxime vor atinge 11 grade Celsius. Vremea va fi predominant însorită, însă în primele ore ale dimineții, în anumite zone, se va înregistra ceață persistentă.

În nordul Moldovei și Bucovina, prognoza indică o zi extrem de plăcută, cu soare, puțini nori și temperaturi ușor mai scăzute decât cele de marți.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, vremea va fi plăcută, cu o creștere a temperaturilor. Dar dimineața se remarcă prin prezența ceții. După prânz, se vor atinge cel mult 9 grade Celsius.

Vom avea timp frumos și în vestul României. Se înregistrează o ușoară creștere a temperaturilor comparativ cu ziua de marți, iar cea mai ridicată valoare termică se va înregistra în sudul Banatului, la Reșița, unde se vor atinge 13 grade Celsius.

În Transilvania, va fi foarte frig dimineața, mai ales în depresiuni. În multe regiuni, persistă ceața și există condiții de polei. Ulterior, atmosfera începe să se îmbunătățească treptat, iar temperatura devine mai ridicată decât în mod obișnuit pentru această perioadă. La Brașov, se prognozează o maximă de 13 grade Celsius, potrivit ANM.

În partea de sud-vest a țării, se prognozează condiții însorite și un vânt mai accentuat. Temperaturile vor înregistra o ușoară scădere, dar vor rămâne relativ ridicate pentru luna decembrie.

În sudul României, se înregistrează o ușoară creștere a temperaturilor, atingând 14 grade în zonele deluroase. Dimineața, se observă înnorări și condiții de ceață, urmate de o atmosferă însorită în cursul zilei.

Prognoza meteo pentru București și regiunile de munte

Capitala se bucură de încă o zi mai caldă decât de obicei, cu condiții de ceață în primele ore ale dimineții și o temperatură maximă de 12 grade Celsius.

Spre noapte, se înregistrează o ușoară creștere a temperaturilor, iar spre dimineață revin condițiile de ceață.

Cum va fi vremea azi la munte? Temperaturile se mențin ridicate și în regiunile montane. Se preconizează condiții predominant însorite, cu posibilitatea apariției unor înnorări și ceață în văi și depresiuni. Vântul va prezenta o activitate sporită, cu intensificări în zona Carpaților Meridionali.

Ceața și poleiul creează probleme pentru trafic

Ceața persistentă creează probleme pentru șoferi. Aceasta reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe șosele din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Mureș, Sibiu, Teleorman, Vaslui și Vrancea. Local, sunt condiții de formare a poleiului.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că nu există raportări de întrerupere a circulației pe drumurile naționale sau autostrăzi din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Pe segmentele de autostradă A2 București-Constanța (kilometrii 10-105), A1 Sibiu-Deva și A10 Sebeș-Turda se înregistrează condiții de ceață, cu vizibilitate sub 200 de metri, determinând o reducere a valorilor traficului.

Pe celelalte artere principale, cum ar fi autostrăzile A1 București-Pitești, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, circulația se desfășoară pe o suprafață rutieră predominant uscată, fără precipitații, și beneficiind de o bună vizibilitate.