Un ciclon mediteranean ar putea ajunge în România
România ar putea fi lovită de un ciclon mediteranean! Începând de vineri, 24 noiembrie, o zonă de presiune atmosferică scăzută va acoperi toată jumătatea estică a Europei. Inițial, sunt așteptate numai ploi și ninsori locale în zonele montane. Ulterior însă, se va forma un ciclon mediteranean care ar putea ajunge în țara noastră.
În România, acest ciclon ar putea aduce precipitații abundente și vânt puternic. Întrucât la nord de țara noastră se află o masă de aer rece, fulgii de nea ar putea coborî până în zonele joase.
Unele modele meteorologice anticipează, în prezent, ninsori destul de puternice. Prognozele se pot schimba însă de la o zi la alta, în funcție de traiectoria ciclonului.
Săptămâna viitoare, valorile termice par să scadă tot mai mult. Astfel, vremea ar putea deveni chiar rece pentru această perioadă a anului. Potrivit meteoradar.ro, acest val de frig va persista până spre sfârșitul lunii, după care e posibilă o încălzire ușoară.
Se îndreaptă vremea în România
Vremea se îndreaptă joi, 23 noiembrie. Vom avea câțiva stropi de ploaie în centrul și în sud-vestul țării. În regiunile montane, va fulgui trecător.
În unele zone, vântul va bate mai tare. Maximele vor varia între 2 grade în zona Maramureșului și 10 grade în Oltenia.
În Dobrogea și Bărăgan, soarele se arată trecător. Vântul se întețește și ajunge la 55 de km/h, iar temperaturile vor atinge 8 grade.
În Moldova sudică și nordul Munteniei, vremea va fi schimbătoare. Termometrele vor arăta 7 grade după prânz, iar vântul va bate din când în când.
În nordul Moldovei și Bucovina, se adună norii. Maximele vor ajunge, de asemenea, la 7 grade Celsius. Vântul va bate tare în zona înaltă de munte, cu rafale de peste 100 de km/h.
Va fi înnorat și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Cu toate acestea, vor fi și episoade însorite. Maximele nu vor depăși însă 6 grade. Vântul are unele intensificări, iar peste noapte s-ar putea să plouă, transmite ANM.
În ținuturile vestice, vremea va fi asemănătoare cu cea din nordul Transilvaniei și Maramureș. Vom avea puțin soare printre nori, iar maximele vor ajunge la 6 grade Celsius. După lăsarea nopții, temperaturile vor fi negative în toată regiunea.
În Transilvania vremea va fi mohorâtă, cu cerul acoperit în mare parte a zilei. Precipitațiile izolate, posibil sub formă de ploaie trecătoare, contribuie la atmosfera umedă. Vântul poate adăuga o notă de agitație, iar în zona Meridionalilor se pot înregistra chiar și câțiva fulgi de zăpadă.
Temperaturile diurne vor atinge aproximativ 8 grade Celsius în vestul provinciei după prânz. Cu toate acestea, după lăsarea nopții, cerul se va clarifica, iar temperaturile vor scădea semnificativ, ajungând la -5 grade Celsius în depresiuni.
În Oltenia, vom avea înnorări, mai persistente în anumite zone. Precipitațiile sub formă de ploaie slabă sau burniță sunt posibile pe spații mici. Cu temperaturi care ajung la 10 grade Celsius, valorile sunt apropiate de normalul perioadei.
În sudul țării, atmosfera va fi schimbătoare. Va fi înnorat, cu scurte episoade de soare. Maximele ajung la 8 grade Celsius, la orele prânzului. Peste noapte, cerul se va degaja.
Cum va fi vremea în Capitală
În Bucureşti, vom avea parte de înnorări, în special în prima parte a zilei. Cu toate acestea, vântul va împrăștia norii în a doua parte a zilei.
După prânz, temperatura maximă atinge 9 grade Celsius. Peste noapte, se așteaptă o scădere a temperaturii până la 3 grade Celsius.
Prognoza meteo pentru zona de munte
În Carpații Meridionali, vor fi condiții predominant noroase, fără prea mult soare. De asemenea, sunt posibile fulguieli pe spații mici.
În celelalte masive montane, soarele poate să apară trecător, iar temperaturile sunt potrivite pentru momentul respectiv. De asemenea, vântul are intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă a Munților Orientali, atingând peste 100 km/h.