Prognoza meteo ANM, 24 ianuarie 2023
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), astăzi, 24 ianuarie 2023, cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vestul, sudul şi estul României, iar noaptea şi în vest, unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă și ninsoare şi trecător, în prima parte a zilei, vor fi precipitații sub formă de ploi sau burniţă.
Pe arii restrânse se va forma polei, cu precădere în sud-estul şi sudul României. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Muntenia, Oltenia şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 0…10 grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între -8…1 grad Celsius.
În București, vremea va fi închisă astăzi. Trecător vor fi condiţii de burniţă, iar noaptea va începe să ningă. Vântul va sufla moderat ziua (viteze de până la 30-35 km/h) şi slab noaptea. Temperatura maximă va fi de doar 2 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 1 grad Celsius, mai scăzută în zona preorăşenească, unde mercurul din termometre va coborâ spre -2 grade Celsius.
Potrivit sursei citate anterior, vremea se va răci puternic în mai multe zone din România și va ninge. Temperaturile medii vor scădea până la -10 grade Celsius. Răcirea aerului va fi resimțită puternic în estul țării, unde temperaturile maximele se vor încadra între -2…5 grade Celsius. Începând de astăzi, nopțile vor deveni mult mai reci aproape în toată țara. În unele dimineți, temperaturile minime vor scădea până la -5 grade Celsius în zonele de vale și până la -10 grade Celsius în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și vestul Moldovei.
Prognoza meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni
Vă amintim că a fost emisă deja prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna va reveni în România, iar mercurul din termometre va coborâ până la temperaturile specifice sfârșitului de iarnă.
Între 23 ianuarie și 30 ianuarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât valorile termice specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud-vest a țării noastre, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice.
Între 30 ianuarie și 6 februarie, temperaturile medii vor fi apropiate de valorile termice normale pentru începutul lunii februarie, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice și ușor mai coborâte la munte. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an.
Între 6 februarie și 13 februarie, temperaturile medii vor fi apropiate valorile termice normale pentru această perioadă din an în România. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea sudvestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval de timp.
Între 13 februarie și 20 februarie, temperaturile medii se vor situa în jurul valorilor termice specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul țării. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an.