Florinela Georgescu, director de prognoza la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a venit cu ultimele informații despre vreme. Cum vor evolua temperaturile în zilele următoare și care e prognoza meteo pentru Crăciun?
Temperaturile vor crește de săptămâna viitoare
Potrivit meteorologului ANM, temperaturile vor înregistra o creștere semnificativă în cursul săptămânii viitoare. Astfel, începând de marți sau miercuri, este posibil să avem temperaturi maxime de până la 12-14°C. Acestea valori sunt mai ridicate decât cele obișnuite pentru începutul lunii decembrie.
Cu toate acestea, înainte de această încălzire, ne așteptăm la câteva zile cu vreme mai rece și închisă. De asemenea, stratul proaspăt de zăpadă, care s-a depus, va persista în special în zona de est a țării.
Un aspect deosebit de important trebuie luat în considerare pentru la noapte și pentru ziua de mâine, dar și pentru ziua de poimâine. Meteorologul ANM avertizează că ceața își va face apariția în zonele cu altitudini mai joase. Această ceață poate persista chiar și pe timpul zilei și poate fi însoțită de precipitații mixte, ceea ce poate favoriza formarea de polei.
Pe de altă parte, în regiunea Dobrogea se vor înregistra în continuare unele intensificări ale vântului.
Cum va fi vremea sâmbătă?
Sâmbătă, viteza vântului se va situa în intervalul de 40-50 km/h, ceea ce va accentua senzația de frig. Temperaturile vor fi negative în întreaga țară în timpul nopții, variind între -8 și 0°C.
Valorile cele mai scăzute vor fi înregistrate în zonele mai joase din estul Transilvaniei și în Moldova, precizează meteorologul ANM.
Temperaturile maxime vor porni mâine de la valori negative. Acestea se vor situa în jurul valorii de -2°C în zonele menționate anterior. Însă, în partea de vest și sud a țării, în special în zonele deluroase cu cer mai degajat, temperaturile vor atinge 6-7°C.
Prognoza meteo pentru Crăciun
Este important de menționat că, potrivit informațiilor disponibile în prezent, există posibilitatea ca în perioada sărbătorilor de Crăciun să avem o activitate mai intensă a circulației aerului. Acest fenomen ar putea duce la o răcire a vremii și la precipitații mai semnificative.
Acest semnal indică probabilitatea ca, cel puțin în zonele de munte, sfârșitul de an să fie marcat de prezența unui strat de zăpadă. Totuși, este încă prea devreme pentru a oferi o prognoză detaliată pentru Crăciun, a spus directorul ANM, Florinela Georgescu, la Antena 3 CNN.