Program magazine Rusalii 2024

Prima zi de Rusalii, care cade duminică, pe 23 iunie, va face ca magazinele și mall-urile să funcționeze conform programului specific unei zile de weekend. Luni, în a doua zi de Rusalii, acestea vor reveni la programul normal de funcționare.

În schimb, băncile vor fi închise luni, 24 iunie, și își vor relua activitatea obișnuită marți, 25 iunie. Există excepții pentru anumite bănci care au agenții în mall-uri; acestea vor fi deschise atât duminică, 23 iunie 2024, cât și luni, 24 iunie, după programul de funcționare al mall-ului respectiv.

Programul de lucru al Poștei Române în perioada Sărbătorilor de Rusalii este următorul:

Luni, 24 iunie 2024 (a doua zi de Rusalii), toate subunitățile poștale din mediul urban și rural vor fi închise. Începând de marți, 25 iunie, acestea își vor relua programul normal de lucru, a transmis compania.

Cabinetele medicale vor fi închise luni, 24 iunie, iar urgențele vor fi asigurate de Serviciul UPU-SMURD.

Bugetarii vor beneficia de o zi liberă și în 15 august, cu ocazia sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului. Deoarece această zi cade într-o joi, Guvernul României a decis să declare ziua de vineri, 16 august, liberă pentru bugetari.

Ce program au Lidl, Kaufland, Carrefour, Auchan, Profi și Mega Image de Rusalii 2024

Prima zi de Rusalii va fi duminică, pe 23 iunie, iar magazinele și mall-urile vor avea programul specific unei zile de weekend. În a doua zi de Rusalii, luni, activitatea acestora va reveni la programul normal.

Tradiții și obiceiuri de Rusalii. Când putem spăla rufe

Pe 23 și 24 iunie 2024, creștinii ortodocși sărbătoresc Rusaliile, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul religios, marcată cu cruce roșie. Această sărbătoare este asociată cu Pogorârea Sfântului Duh și Sfânta Treime și aduce cu sine o serie de tradiții și obiceiuri pe care credincioșii le respectă cu strictețe.

Sărbătoarea de Rusalii, cunoscută și sub numele de Pogorârea Sfântului Duh, este celebrată la 50 de zile după Paște și la 10 zile după Înălțarea Domnului.

Aceste două zile sunt marcate cu cruce roșie în calendarul ortodox, ceea ce înseamnă că sunt considerate sărbători de mare importanță, în care nu se fac treburi casnice precum spălatul rufelor. Românii se bucură de două zile libere, oferite de stat, pentru a sărbători în liniște și cu respect față de tradițiile strămoșești.