”Am constatat, pe lângă problemele cu care se confruntă antreprenorii, precum accesul la finanţare şi birocraţia excesivă, faptul că educaţia, cultura antreprenorială, poate fi îmbunătăţită”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei, Claudiu Vrânceanu, prezent la conferinţa de lansare a programului, în faţa studenţilor de la Academia de Studii Economice (ASE), citat de Agerpres. El a arătat că 52% dintre studenţi doresc să devină antreprenori în următorii doi ani, însă, conform unui studiu realizat de EY, 61% dintre antreprenori susţin că educaţia primită nu i-a ajutat să ajungă întreprinzători.
”Totodată, 38% din studenţi consideră că educaţia şi pregătirea antreprenorială s-a îmbunătăţit în ultimii ani. Degeaba avem idei de afaceri dacă nu creăm un business, iar răspunsul pentru acest lucru este realizarea unui plan de business”, a mai spus Vrînceanu. Potrivit acestuia, programul 'Primul meu business plan' îşi propune organizarea de întâlniri de tip workshop cu studenţii, la care vor fi invitaţi întreprinzători cu experienţă, dar şi întreprinzători aflaţi la început de drum, consultanţi, reprezentanţi ai instituţiilor statului care acordă finanţare nerambursabilă antreprenorilor sau administrează granturi din fonduri europene, pentru a le vorbi tinerilor despre importanţa unui plan de afaceri în activitatea antreprenorială.
”În toamnă vom organiza şi un concurs de planuri de afaceri. Cum 60% dintre antreprenori spun că au învăţat din activităţile concrete efectuate împreună cu alţi oameni de business, veţi primi ca premiu o experienţă alături de oameni de afaceri români antreprenori sau din mari companii”, a menţionat Vrânceanu.