Exportatorii sau cei care produc pentru export nu sunt obligati sa devina clienti ai Eximbank S.A. pentru a beneficia de linia de finantare extrem de avantajoasa. Deoarece nu face concurenta nici unei alte banci, ci se afla pe pozitia de partener, Eximbank S.A. a pus aceasta linie de finantare la dispozitia exportatorilor atat direct cat si prin intermediul bancilor comerciale.
Singura conditie la acordarea creditului este eligibilitatea pentru bonificatii de dobanda a exporturilor, iar riscurile vor trebui sa fie acoperite prin incheierea politelor de asigurare de tip Eximbank. In acest fel dobanzile pe care exportatorii si producatorii pentru export le vor suporta prin angajarea de credite din acest program se injumatatesc atunci cand ei primesc sub forma bonificatiilor de dobanda jumatate din dobanda pe care au platit-o. Dobanzile, la care se aplica bonificatia de dobanda, vor fi situate intre 16-17,5% rata dobanzii de baza, la care se adauga marjele de risc care nu pot depasi 1/4 din dobanda de baza. Astfel, Eximbank S.A. adapteaza conditiile de finantare si rata dobanzii la nivelul ratei inflatiei, iar in acest mod costurile pe care le suporta exportatorii se vor diminua din ce in ce mai mult.
Aceasta oferta este avantajoasa pentru exportatori deoarece este cel mai ieftin credit in lei pe termen scurt, mediu si lung in comparatie cu ceea ce exista acum pe piata. De asemenea, oferta este avantajoasa atat pentru exportatori cat si pentru bancile finantatoare deoarece nu mai sunt necesare garantii colaterale de tip ipotecar.
Bancile comerciale care vor colabora cu Eximbank S.A. vor putea sa-si dezvolte activitatea prin creditarea exportatorilor care le sunt clienti. In cazul in care acest lucru nu se va intampla, exportatorii si producatorii pentru export sunt asteptati la sediile sucursalelor din tara ale Eximbank S.A. pentru a obtine toate detaliile despre acest program de finantare extrem de avantajos.
Va prezentam adresele si telefoanele sucursalelor Eximbank S.A.:
Sucursala Bucuresti:     Splaiul Independentei, nr. 15, telefon- 3366162;
Sucursala Cluj- Napoca:     Str. Observatorului nr. 107, telefon- 0264/ 438082, 0264/438764;
Sucursala Bacau:     Str.Nicolae Balcescu, nr. 12, telefon- 0234/123600;
Sucursala Timisoara:     Str. Simion Barnutiu, nr. 21, telefon- 0256/246002
Sucursala Constanta:     Str. Tudor Vladimirescu, nr. 48 D, telefon- 0241/547711
Sucursala Brasov:     Bd. Victoriei, nr. 6, bl 42, telefon- 0268/411417