Proiectele care vor fi dezbătute joi, 27 aprilie, de Consiliului General al Capitalei
Taxele şi impozitele locale vor fi majorate cu 13,8%, de anul viitor, în Bucureşti, pe baza ratei inflaţiei, potrivit unuia dintre proiectele de hotărâre. În cazul mijloacelor de transport hibride, impozitul se reduce cu 95%. Bonificaţia pentru plata cu anticipaţie, până pe 31 martie, a impozitului/taxei pe clădiri, pe teren şi impozitului pe mijloacele de transport datorate de contribuabili pentru întregul an este de 10%.
Un alt proiect de act normativ aprobă regulamentul de amplasare a staţiilor de încărcare a autovehiculelor electrice. Amplasarea staţiilor de încărcare a autovehiculelor electrice este permisă numai în baza unui aviz de amplasare sau a autorizaţiei de construire, emise în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare şi cu respectarea prevederilor din regulament. Amplasamentele aflate pe domeniul public sau privat al municipiului Bucureşti destinate staţiilor de încărcare a autovehiculelor electrice vor fi închiriate sau concesionate, potrivit reglementărilor legale în vigoare.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov va fi împuternicită expres ca, în numele Municipiului Bucureşti, să înfiinţeze, organizeze, exploateze, monitorizeze şi gestioneze serviciul public de transport feroviar de călători de interes local, potrivit unui alt proiect de act normativ.
Veniturile bugetului local al Municipiului Bucureşti cresc cu 55,5 milioane de lei
Veniturile acestea vor ajunge la aproape 8,4 miliarde de lei, potrivit unui proiect de rectificare bugetară. La rândul lor, cheltuielile bugetului local al Municipiului Bucureşti se majorează cu 55,5 milioane de lei, devenind aproape 8,4 miliarde de lei. Rectificarea bugetară mai prevede, printre altele, că suma pentru subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la energie termică scade cu 26,2 de milioane de lei, ajungând la 1.023.624.000 de lei.
Consilierii locali vor dezbate un proiect de hotărâre privind transparentizarea informaţiilor despre patrimoniul imobiliar aflat în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti. Se vor publica într-o secţiune distinctă pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin reprezentare în hartă GIS, următoarele informaţii cu privire la imobilele aflate în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti: conturul imobilelor conform documentaţiei cadastrale, inclusiv amplasarea pe harta Bucureştiului; adresa clădirilor; administratorul actual al imobilului.
Printr-un alt proiect de hotărâre se solicită Guvernului să emită o hotărâre privind trecerea imobilului de pe strada Ing. Pascal Cristian nr. 25-27, Sector 6, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii în domeniul public al Municipiului Bucureşti. Imobilul va fi destinat continuării activităţilor Centrului de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţilor pentru Tineri „Sf. Stelian”.
Vor fi construite trei clădiri cu destinaţia de unităţi de învăţământ preşcolar
Încă trei proiecte de hotărâre prevăd trecerea din domeniul public al Municipiului Bucureşti în cel privat a trei imobile situate pe străzile Periş nr. 27, Sportului nr. 21, Ştiucii nr. 54, pentru casare, demolare şi valorificare, în vederea realizării ulterioare, de către autoritatea locală din Sectorul 2, a construcţiei a trei clădiri cu destinaţia de unităţi de învăţământ preşcolar.
Un alt proiect de act normativ împuterniceşte Consiliul Local al Sectorului 6 să hotărască cu privire la asocierea cu Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA, în vederea finanţării, realizării în comun a lucrărilor de interes public local de modernizare, regenerare urbană şi întreţinere a spaţiilor aflate în exploatarea Termoenergetica de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 6.