Potrivit unui raport al ISP, doar 3 din 10 români (72%) au acces la rețeaua de salubritate, cu un procent mai mult decât în1990. Programul de află la a treia ediție și se desfășoară în 10 judeţe din ţară: Bucureşti, Călărași, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Olt, Tulcea și Vâlcea, implicând peste 30.000 de copii din 200 de şcoli şi 200 de grădiniţe.
"Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului încurajează acest demers datorită succesului pe care l-au înregistrat etapele trecute, cât și datorită impactului pe care proiectul educațional îl are pe termen lung asupra generațiilor de copii. În ceea ce privește respectarea normelor de igienă și menținerea sănătății, societatea românească este una vizibil anacronică. Vulnerabili în fața acestor riscuri sunt copiii, motiv pentru care existența unui program care să îi educe și responsabilizeze este deosebit de importantă”, spune Rodica Cherciu, Inspector General, Direcția Educație și Învățare pe tot Parcursul Vieții din cadrul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.
În România, mortalitatea cauzată de diareea infecțioasă este de 4 ori mai mare decât în Bulgaria și de 2 ori mai mare decât în Ungaria.
"Dacă luăm în considerare că bugetul alocat sănătății scade pe zi ce trece, realizăm că situația de a fi pacient în România este mai incomodă decât în alte țări europene. Așadar, cel mai simplu și mai ieftin este să previi, nu să tratezi. Iar dacă anumite boli pot fi prevenite prin reguli simple, de igienă, atunci este de datoria noastră să le respectăm, pentru a ne păstra sănătatea", spune dr. Corina Zugravu, medic primar igienă și alimentație, Institutul de Sănătate Publică București.
Proiectul educațional „Igiena acasă și la școală”, extins anul acesta
1 decembrie 2011, 10:47
Ultima modificare în 1 decembrie 2011, 12:47
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului desfășoară în parteneriat cu alte companii un proiect menit să îi educe pe cei mici în spiritul igienei, pentru a limita efectele unei constatări cel puțin triste a Institutului de Sănătate Publică (ISP)
Etichete: copii,
elevi,
igiena,
salubritate
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- CSR-ul ia amploare în ţară: numai Cargill România a implementat 8 proiecte CSR în ultimii 3 ani
- Unul din doi angajați români își doreşte mai multă lumină naturală la locul de muncă
- Accelerarea școlară, posibilă pentru mai mulți. Câți vor da BAC-ul la 16 ani?
- ANOFM: Peste 8.600 locuri de muncă vacante
- Tinerii care își caută job au pretenții mult prea mari de la angajatori
- Programele facultăților, înțesate cu materii inutile. Inginerii studiază filosofia
- Peste 600 locuri de muncă vacante în Capitală. Vezi ce posturi sunt disponibile
- Ucenicii de astăzi, managerii de mâine. Ce se va schimba?
- Teambuilding în aer. Până la 2.000 euro de persoană
- Personal medical „școlit” pe bani europeni