- Acesta a fost anul construcției uneia dintre clădirile cele mai importante ale capitalei Uniunii Europene. Byrr era una dintre mândriile capitalei Belgiei în secolul trecut. A ajuns însă în paragină. Nu pentru mult timp.
Datorită istoriei colosale din spatele zidurilor, edificiul a ai priit încă o șansă. Politica de Coeziune a Uniunii Europene a contribuit decisiv la reabilitarea clădirii. De aici până la impleentarea proiectului din fonduri europene nu a mai fost decât un pas.
Fosta clădire industrial Byrrh a devenit BE-HERE după ce a fost cumpărată de Centrul de Acțiune Socială din Bruxelles și restaurată pentru a deveni un reper al activității economice urbane. Ce a ieșit este o clădire de ultimă generație.
Clădirea, cu o suprafață de peste 9.000 m², găzduiește companiile care activează în domeniul alimentației sustenabile. Mai mult, totul funcționează ca o piață ecologică, dar și promovează totodată proiecte de economie socială.
20 de milioane de euro. Atât s-a investit în clădirea istorică pentru ca aceasta să fie radusă la standard de ultimă generație. Din cele 20 de milioane de euro, cinci milioane de euro au venit din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Unul dintre coordonatorii proiectului este Geneviève Planchard, cea care nu s-a despins nici acum de acest proiect și se ocupă și acum de închiierea camerelor din locație.
Inițiativa este parte a proiectului „Ce înseamnă Coeziunea în UE?”, finanțat prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.
Acesta este implementat de Direcția de Comunicare a MFE, pentru a asigura, cu ajutorul mass-media, o mai bună vizibilitate a beneficiilor pe care Politica de Coeziune le generează în viața cetățenilor. BE-HERE re, în acest moment, 30 de angajați dar odată că deschiderea tuturor standurilor numărul acestora va crește