Proiectele de comerț electronic pot primi finanțări nerambursabile de până la 380.000 de euro

Pentru cei interesați să-și dezvolte activități de comerț electronic sau alte sisteme/soluții on-line pentru afaceri, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a publicat spre consultare Ghidul Solicitantului. Valoarea maximă a finanțării acordate prin operațiunea 3.3.2. este de 1,64 milioane lei (380 mii euro), cea minimă fiind de 35 mii de lei.

Solicitantul eligibil în sensul prezentului ghid, reprezintă o microîntreprindere sau IMM care:
* este înregistrată la Registrul Comerțului și operează pe teritoriul României;
* nu operează ca intermediar pentru proiectul propus a fi finanțat;
* nu a mai beneficiat de sprijin financiar din fonduri publice în ultimele 36 de luni;
* a înregistrat profit din exploatare în ultimul exercițiu financiar;
* nu înregistrează obligații bugetare nete mai mari de:
* 1/12 din totalul obligațiilor datorate în ultimele 12 luni, în cazul certificatului de atestare fiscală emis de ANAF;
*1/6 din totalul obligațiilor datorate în ultimul semestru, în cazul certificatului de atestare fiscală emis de autoritățile publice locale;
* nu a beneficiat în ultimii doi ani fiscali și în anul în curs de ajutor „de minimis” care, cumulat cu suma pe care o solicită, să depășească echivalentul în lei a 200.000 de euro;
* nu se află în situația de insolvență, lichidare, dizolvare, conform prevederilor Legii nr. 85/2006.
La decontarea cheltuielilor se vor lua în considerare contractele necesare pentru implementarea proiectului, încheiate cu terți, dacă acestea sunt semnate după deschiderea prezentului apel de proiecte și dacă au inclusă o condiție suspensivă (plata se face doar în cazul semnării contractului de finanțare pentru fonduri nerambursabile.
Ghidul solicitantului pentru operațiunea 3.3.2 „Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comerț electronic  și a altor soluții on-line pentru afaceri”, din cadrul Domeniului Major de Interventie trei „Susținerea e-economiei”, Axa prioritară 3 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru sectoarele privat și public, în vederea lansării unui nou apel de propuneri de proiecte dedicat acestei operațiuni.
Ghidul Solicitantului detaliază criteriile specifice care trebuie îndeplinite de solicitanți și proiectele acestora, regulile de finanțare, circuitul proiectului, modalitatea de selecție a proiectelor, procesul de contractare și implementare, precum și drepturile și obligațiile beneficiarilor.