Cătălin Drulă vine cu precizări de ultimă oră despre proiectele de infrastructură din România. Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că aproape toate proiectele mari de infrastructură suferă întârzieri majore, dând exemplu în acest sens.

Totodată, fostul ministru a făcut referire la proiectul autostrăzii A7 Ploiești-Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani, unde nu au fost demarate licitațiile stabilite în programul inițial, precizând însă că ”pe calea ferată e chiar și mai rău decât la drumuri”.

În acest sens, el a subliniat faptul că deținea o echipă care stătea pe calendare și lua decizii în acest sens. Ministrul a mai adăugat că urmau ședințe zilnice, ”cu pasiune” și dedicare față de proiectele dorite.

”Noi aveam o echipă care stătea pe calendare, care lua decizii. Pentru noi erau obiective și ținte pe care le urmăream în ședințe zilnice, cu pasiune”, a mai spus fostul ministru.

În același timp, Cătălin Drulă a tras și un semnal de alarmă referitor la actualul Minisster. El l-a avertizat pe actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu menționând că ”degeaba avem bani de la PNRR pe hârtie, dacă nu vom implementa proiectele pe teren”.

”Degeaba avem bani de la PNRR”

Un alt proiect menționat de fostul ministru este cel al proiectului de l Girgiu, care trebuie realizat rapid.

”În mandatul de premier al domnului Grindeanu, CNAIR a făcut absorbție de 1,5 miliarde de lei. Anul acesta va fi de 5 miliarde de lei. (…) Anul acesta sunt 33 de kilometri până acum și 20 de drumuri expres și mai sunt alți 40 de kilometri în care sunt 95% gata, numai să-i deschidă. Mai e un proiect la Giurgiu, o nouă intrare în țară”, a spus fostul ministru USR. ”Cât am fost ministru am avut cea mai mare absorbție de fonduri UE. Îi urez domnului Grindeanu să facă 7 miliarde de lei, anul viitor”, a mai spus Cătălin Drulă.

Fostul ministru al Transporturilor a mai lansat și o acuzație dură la adresa doncudcerii PNL privind politizarea marilor companii de stat. ”PNL, a doua zi după ce a preluat interimatul, s-a repezit cu sălbăticie peste aceste companii. O restaurație a politicului în aceste companii. (…) Se gândesc la aceste companii de stat, regii, ca la o pradă. Directorul cutare e al meu, celălalt e al tău. Nu e OK așa”, a mai spus Drulă.