Reprezentantul Guvernului a precizat că, începând din 20 mai, toate produselor din tutun şi produsele conexe trebuie să respecte prevederile acestei directive.
Deputatul PSD Ovidiu Iane a spus că a primit foarte multe e-mailuri legate de această iniţiativă legislativă.
'Pe această iniţiativă, care practic ar trebui să adopte o directivă europeană, au venit şi alte amendamente care se refereau la relaxări în ceea ce priveşte fumatul în spaţiul public. Ca atare, pentru că au fost sesizate 3 comisii şi este necesar a adopta modul de etichetare, ambalare şi comercializare a produselor din tutun, colegii au decis să eliminăm aceste amendamente şi să rămână strict prevederile referitoare la directivă', a explicat Iane.
Deputatul PNL Horia Cristian a arătat că liberalii susţin această lege de adoptare a Directivei europene, deoarece 'a fost curăţată de toate amendamentele' la Legea antifumat.
Preşedintele Comisiei de sănătate, deputatul PSD Corneliu Buicu, a precizat că Guvernul este vinovat pentru depăşirea datei de 20 mai până la care trebuia să fie adoptată directiva.
'Acest proiect de lege avea termen data de 20 mai. Guvernul României a înaintat acest proiect către Parlament într-un interval în care, orice ar fi făcut Parlamentul, nu avea cum să adopte această Directivă până la 20 mai. Guvernul este de vină pentru depăşirea datei până la care trebuia să fie adoptată directiva', a adăugat Buicu.
Comisiile juridică şi cea pentru sănătate de la Camera Deputaţilor au respins săptămâna trecută amendamentele la proiectul de lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe, care prevedeau interzicerea fumatului în autoturismul proprietate personală dacă în el se află femei gravide sau copii.
Cele două comisii ale Camerei Deputaţilor au respins, de asemenea, forma în care proiectul a fost adoptat de Senat şi au păstrat forma elaborată de Guvern. AGERPRES