Cladirea de birouri Euro Tower, prima cladire ecologica de birouri din Bucuresti, a fost inchiriata in proportie de 80%, potrivit reprezentantilor companiei dezvoltatoare, Cascade Group.

“Suntem aproape de finalizarea primei cladiri “verzi” de birouri din oras si suntem pe cale sa o avem complet inchiriata. 80% din Euro Tower a fost inchiriata unor companii de renume international si purtam in prezent negocieri pentru restul de 20% “, a declarat Alex van Breemen, directorul general al Cascade Group.

Potrivit reprezentantilor companiei, constructia Euro Tower a atins punctul maxim de inaltime, 80 de metri, intrand in ultima faza de executie. Procesul de constructie va continua cu finisajele, urmad sa fie finalizata in aceasta vara. Euro Tower va absorbi o investitie totala de 60 milioane de euro.

Euro Tower este prima cladire ecologica de birouri din Bucuresti, fiind dezvoltata in conformitate cu sistemele internationale de certificare a cladirilor ” verzi „. Euro Tower va incuraja deplasarea cu transportul in comun datorita proximitatii de statiile de metrou, tramvai si autobus. Cascade Group va implementa solutii si sisteme tehnologice specifice de ultima generatie care vor reduce impactul cladirii asupra mediului, reducand totodata consumul de energie cu pana la 30% in comparatie cu o cladire de birouri standard. De asemenea, ventilatia crescuta si sistemul termic sofisticat vor putea fi reglate individual de catre ocupanti in functie de nevoi si preferinte, facilitand economisirea de energie.

Proiectul cu o suprafata totala de 18,000mp este structurat pe 18 etaje si 5 niveluri subterane care cuprind 200 de locuri de parcare.

Printre chiriasii Euro Tower se numara The National Bank of Greece, inclusiv diviziile sale Banca Romaneasca si NBG Leasing, precum si Schneider Electric.

Cascade Group este filiala romana a fondului olandez de investitii East & Central Europeam Venture Capital BV care finanteaza dezvoltarea de proiecte comerciale si rezidentiale de pe pietele emergente europene. Cel mai recent proiect dezvoltat de catre Cascade Group in Bucuresti este Cascade Offices, o cladire de birouri clasa A, cu o suprafata de 5.000mp dispusa pe sase etaje, situata pe strada Buzesti, in zona Victoriei. Cladirea a fost finalizata in anul 2005 in urma unei investitii de 12 milioane de euro, fiind achizitionata de catre fondul de investitii britanic Fabian in acelasi an. Planurile de viitor ale Cascade Group includ mari proiecte de retail in zona de sud-est a Bucurestiului.

Sursa: Cascade Group