Primarul general, Gabriela Firea, a atras atenţia asupra faptului că de la şedinţa CGMB lipseşte un consilier municipal social-democrat, motiv pentru care nu sunt îndeplinite condiţiile unei majorităţi PSD-ALDE pentru susţinerea proiectului. Ea a făcut apel la reprezentanţii opoziţiei să susţină proiectul, adăugând că acesta va duce la ameliorarea traficului din Capitală. Ea a mai precizat că proiectul conţine măsuri adoptate şi de către alte capitale europene şi a adăugat că, potrivit statisticilor, în peste 80% din maşinile care vin spre Bucureşti din localităţile limitrofe circulă doar una sau două persoane. 

Gabriela Firea a replicat că Municipalitatea nu poate îngrădi aglomerarea şcolilor din Bucureşti cu elevi din afara Capitalei, dar a sugerat iniţierea unei măsuri legislative care să vizeze acest fenomen. Ea a menţionat că se analizează varianta renunţării la autobuzele culturale. Cătălin Deaconescu (PNL) a apreciat că Gabriela Firea va rămâne în istorie sub numele de „primarul voucher”. El a spus că este „regina absolută a voucherelor” şi i-a reproşat că proiectul de hotărâre reprezintă „doar o înşiruire de lucruri, nu un program în sine”, în condiţiile în care nu a fost realizat un studiu prealabil pentru a demonstra eficienţa acestuia.

„Să aplici un program fără ai un studiu înseamnă să faci PR pe nervii bucureştenilor”, a mai spus el. Gabriela Firea a replicat că o onorează titulatura de „primar voucher”, deoarece a anunţat din timpul campaniei electorale că mandatul ei va viza realizarea de investiţii, dar va avea „şi o componentă socială”. Ea a adăugat că actuala administraţie a trebuit să finalizeze în primul rând proiectele începute de predecesori, „în condiţiile în care de doi ani nu se mai lucra pe şantierele bucureştene”. Ea l-a întrebat pe Deaconescu la care anume dintre voucherele acordate de actuala administraţie doreşte să renunţe, reamintindu-i că acestea au primit girul majorităţii CGMB. 

Proiectul respectiv vizează decontarea combustibilului în valoare de până la 500 de lei lunar în vederea încurajării unor asocieri voluntare, prin care un grup de persoane din regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov folosesc în comun autoturismul proprietate personală în vederea deplasării regulate spre Bucureşti. 

O altă măsură propusă este decontarea combustibilului în valoare de până la 500 de lei lunar în vederea încurajării asocierii voluntare a părinţilor elevilor din unităţile de învăţământ primare şi secundare din Bucureşti, care au domiciliul în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, pentru folosirea în comun a unui autoturism proprietate personală cu care să-şi ducă la cursuri copiii. Agerpres