Proiectul uriaș de la granița cu țara noastră. Ungaria ia fața României. Ce se va construi

Ungaria

SURSA FOTO: Dreamstime

Ungaria vrea să devină un lider mondial în economia verde, cele mai importante companii din industria auto din Europa aflându-se deja pe teritoriul ei pentru a dezvolta mașini electrice. Acum, Guvernul de la Budapesta a atras alt investitor.

BMW construiește o centrală solară în Debrecen, Ungaria

BMW construiește o centrală solară în Debrecen, foarte aproape de granița cu România, care va fi cea mai mare din Ungaria și totodată cea mai mare deținută de companie. Ungaria vrea să devină un lider mondial în economia verde.

Parcul solar al BMW, care va acoperi o suprafață cât 71 de terenuri de fotbal, va fi cel mai mare pe care l-a construit vreodată și totodată cea mai mare centrală solară industrială din țară. Ungaria se bazează pe două lucruri importante pentru a atinge acest obiectiv: trecerea la vehicule electrice și reducerea emisiilor din producția de energie.

Cele mai importante companii din industria auto din Europa se află în Ungaria

Cele mai importante companii din industria auto din Europa produc motoare electrice și mașini în țara vecină Cei mai mari producători de baterii sunt prezenți aici, fabricând baterii esențiale pentru mașinile electrice. Colaborarea dintre BMW și orașul Debrecen a transformat orașul într-unul dintre cele mai dezvoltate din Europa Centrală. Debrecen a devenit un loc foarte atractiv pentru investiții și poate fi considerat un hub european al noii industrii auto globale.

În Ungaria, există acum aproximativ 278.000 de centrale solare pentru uz casnic și aproape 3.500 de centrale solare industriale. Deși planul inițial era ca până în 2030 să ajungă la o capacitate de 6.000 de megawați din energie solară, s-a depășit deja acest obiectiv, ajungând la 6.700 de megawați.

„Cele mai la modă companii din industria auto din Europa produc motoare electrice şi maşini în Ungaria. Cei mai mari producători de baterii sunt, de asemenea, activi aici, producând baterii care sunt esenţiale pentru maşinile electrice.

Debreţin a devenit unul dintre cele mai atractive centre pentru investiţii din Europa Centrală şi am putea spune la fel de bine că a devenit unul dintre huburile europene ale noii industrie auto globale.

Planurile iniţiale prevedeau o capacitate de energie solară pentru Ungariav de 6.000 de megawaţi până în 2030, am ajuns deja la 6.700 de megawaţi”, a explicat oficialul maghiar pe Facebook.

BMW, parteneriat strategic cu Opera Națională Maghiară

Colaborarea dintre țara vecină și compania auto datează de ani de zile. Cu nouă ani în urmă, la Budapesta, a fost anunțat parteneriatul pe termen lung dintre Opera Națională Maghiară și BMW Group Ungaria, evenimentul având loc într-un cadru festiv.

Programul BMW Art&Culture a creat și menținut peste o sută de parteneriate culturale în toată lumea în ultimii patruzeci de ani. Prin acest program, BMW susține în special arta modernă și contemporană, jazzul, muzica clasică, dar și domenii precum arhitectura, designul și fotografia.