Microsoft a decis să schimbe numele sistemului de control pentru jocuri Project Natal în Kinect odată cu startul E3 2010, unul dintre cele mai mari evenimente din industria jocurilor video.

Project Natal este un sistem revoluţionar pentru jocurile video cu care Microsoft a uimit audienţa la ediţia din 2009 a Electronic Entertainment Expo – E3. Anul acesta, la E3, (15-17 iunie, Los Angeles) americanii s-au decis să schimbe numele Natal în Kinect.0-53021-kinect_1657007c.jpg

Acest nou sistem de control al jocurilor video foloseşte o tehnologie de recunoaştere a gesturilor. Jucătorii nu trebuie decât să se mişte în faţa unor camere video, iar  gesturile lor sunt interpretate ca fiind comenzi. Mai precis, într-un joc de genul Mortal Kombat, utilizatorul va putea controla personajul cu ajutorul mişcărilor propriului corp.

Kinect este un sistem cu care Microsoft speră să îi depăşească pe cei de la Nintendo (Wii) şi Sony (PS3). Kinect va fi disponibil la sfârşitul acestui an. Mai multe detalii despre Microsoft, Xbox 360 şi Kinect vor fi oferite de oficialii companiei în cadrul unei conferinţei de presă care va avea loc în această seară.



SURSA:  Engadget