Parcul industrial ProLogis Park Bucharest A1 este dezvoltat in apropierea autostrazii A1. La eveniment au participat Gary Anderson, President and Chief Operating Officer al ProLogis in Europa, Michael de Jong-Douglas, ProLogis Senior Vice President and Regional Director pentru Europa Centrala si de Est si Muler Onofrei, Market Officer pentru ProLogis Romania.

“Suntem incantati sa anuntam deschiderea oficiala a primului nostru parc industrial in Romania, o tara aflata in plina dezvoltare cu o piata de logistica foarte prospera”, a spus Anderson.

ProLogis Park Bucharest A1 este unul dintre cele mai moderne centre de distributie din tara. Parcul cuprinde doua cladiri totalizand peste 53.700 mp, va include la momentul finalizarii 12 cladiri cu o suprafata totala ce va depasi 317.000 mp. Urmatoarea faza a constructiei, constand in doua cladiri cu o suprafata totala de 56.000 mp, este programata pentru a doua jumatate a anului 2007.

“ProLogis Park Bucharest A1 adauga un plus de valoare portofoliului companiei in Europa Centrala si de Est,” a spus de Jong-Douglas. “Suntem increzatori ca parcul, care este deja inchiriat in proportie de peste 50%, va juca un rol important, ajutandu-i pe clientii nostri sa-si extinda prezenta in aceasta importanta regiune, aflata in crestere.” 

Mai mult de jumatate din spatiul de depozitare construit in prima faza a proiectului a fost deja inchiriat. Clientii ProLogis Park Bucharest A1 sunt la acest moment Kuehne+Nagel (10.700 mp), cargo-partner (8.000 mp) si Augsburg International Impex (6,500 mp). In martie platforma ProLogis in Europa Centrala si de Est totaliza peste 2,3 milioane mp de spatii industriale detinute, gestionate si in dezvoltare, concentrate in piete-cheie din Polonia, Ungaria, Republica Ceha si Slovacia.

ProLogis desfasoara operatiuni in 103 piete din America de Nord, Europa si Asia. Societatea detine 28,6 milioane dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 40,6 milioane mp in 2.525 proprietati.

 

Sursa: Capital 29 Mai 2007