ProLogis a anunţat astăzi că primul parc ProLogis din România a primit premiul anului 2007 pentru cel mai bun proiect de real estate industrial dezvoltat în Sud Estul Europei, în cadrul SEE Real Estate Quality Awards Competition organizat de Europaproperty.com.

Cea de-a treia ediţie a acestui eveniment a avut loc pe 8 mai 2008 la JW Marriott Hotel din Bucureşti şi a adunat profesioniştii industriei din cadrul marilor companii care activează pe piaţa de real estate comercial, dar şi în domeniile construcţiilor şi investiţiilor. Alături de ProLogis, alte cinci proiecte au fost nominalizate pentru categoria Cel mai bun proiect industrial în 2007.

Nominalizările acestei competiţii au fost analizate de către un juriu format din 15 profesionişti de pe piaţa regională. Criteriile de selecţie au fost următoarele: calitatea designului, calitatea materialelor de construcţie şi a proceselor de construcţie în raport cu costul, preocuparea faţă de mediul înconjurător, accesibilitatea locaţiei, alături de atenţia acordată durabilităţii şi succesului comercial al proiectului.

ProLogis Park Bucharest A1 este primul proiect dezvoltat de ProLogis în România. Este un parc logistic care va cuprinde nouă clădiri însumând aproximativ 290.000 metri pătraţi de spaţiu de distribuţie la terminarea construcţiei.

Parcul constă în prezent în două clădiri totalizând peste 53.000 metri pătraţi de spaţiu industrial. Două clădiri adiţionale totalizând 50.000 metri pătraţi – clădirile 3 şi 4 – sunt în construcţie.

Printre clienţii ProLogis Park Bucharest A1 se numără Augsburg International Impex, cargo-partner, Geodis Calberson, Kuehne+Nagel, Omega Transport & Logistics şi Centrum Logistics.

Data: 14 mai 2008

Sursa: ProLogis