Firma Line And Art Design a scos la vânzare o clădire de birouri din zona Foişorul de Foc din Bucureşti, a cărei construcţie va fi terminată în luna august, pentru suma de 5,5 mil. euro plus TVA.
„Această clădire a fost construită cu scopul de a o închiria şi a o vinde”, a spus Adriana Stamatogiannis, proprietarul firmei.
Imobilul are opt etaje, fiecare cu o suprafaţă construită de 312 mp şi 16 locuri subterane de parcare. „Suntem în discuţii pentru închirierea clădirii, iar parterul este deja închiriat unei cafenele”, a adăugat Stamatogiannis.
Ea a mai spus că firma Line And Art Design a mai construit, în zona Iancului din Bucureşti, un bloc cu 14 apartamente de lux, care au fost scoase la vânzare cu preţuri cuprinse între 220.000 de euro şi 300.000 de euro, plus TVA.
Line And Art Design a fost înfiinţată în anul 1999 şi activează în domeniile serviciilor de arhitectură, producţie de tâmplărie de aluminiu şi PVC şi consultanţă în construcţii.
Piaţă asaltată
La începutul acestei luni, dezvoltatorul imobiliar Empire Design & Construction a scos la vânzare tot pentru 5,5 mil. euro un imobil de birouri construit în zona Iancului din Bucureşti.
Imobilul Empire a fost construit în anul 2009 şi are două subsoluri şi şase etaje. Amplasată pe un teren de 516 metri pătraţi, clădirea are o suprafaţă totală construită de 2.870 metri pătraţi. Clădirea are 40 de locuri de parcare, dintre care 28 subterane şi două ascensoare.
Potrivit celui mai recent raport de piaţă al companiei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle (JLL), chiar dacă în prima jumătate a anului 2010 volumul investiţiilor imobiliare din România a depăşit nivelul de 200 mil. euro, în comparaţie cu 62 mil. euro în perioada similară a anului trecut, activitatea investiţională a fost caracterizată de tranzacţii între companii aparţinând aceluiaşi grup sau de preluări de companii.
Studiu JLL mai relevă faptul că în primul semestru s-a înregistrat închirierea a circa 100.000 mp de spaţii de birouri. Dacă se mai adaugă şi contractele de sub-închiriere şi contractele renegociate, volumul tranzacţionat mai creşte cu 20-30%.
SURSA: Mediafax