Veste bună pentru proprietarii de apartamente!

Veste extraordinară pentru locuitorii municipiului Craiova! Primăria a anunțat că unii proprietari de apartamente vor beneficia, în anul 2024, de o scădere semnificativă a impozitului pe locuință.

Lia Olguța Vasilescu a spus că, în anul 2024, proprietarii care vor investi în refacerea fațadelor blocurilor în care locuiesc vor beneficia de o reducere a impozitului cu 50%. Acești proprietari pot solicita reducerea impozitului până la trei ani.

Potrivit primarului din Craiova, cei care și-au refăcut fațada blocului pot solicita deja reducerea impozitului pe proprietate la Direcția de Taxe și Impozite.

Primii locatari care vor beneficia, în 2024, de reducere sunt cei care aparțin Asociației de Proprietari numărul 3, din cartierul craiovean Valea Roșie.

„Primii locatari care vor beneficia, în 2024, de reducerea impozitului cu 50%, deoarece și-au refăcut fațadele blocurilor, sunt cei care aparțin Asociației de Proprietari numărul 3, din cartierul craiovean Valea Roșie.

Reamintesc tuturor craiovenilor că le revine obligația întreținerii fațadelor imobilelor. Iar dacă nu o fac sunt pasibili de amenzi.

În cazul în care și-au refăcut fațadele, ei pot solicita reducerea cu 50% a impozitului pe proprietate, pentru o perioadă de trei ani, la Direcția de Taxe și Impozite.

Felicitări pentru proprietarii care au înțeles necesitatea reparării fațadei. Chiar dacă nu au agreat să intre în programul de finanțare a reabilitării termice pe fonduri europene și pentru președinta Asociației, doamna Maria Stan!” a spus Vasilescu.

Se poate zbura direct la Istanbul

Primarul Municipiului Craiova a anunțat pe 1 noiembrie un zbor charter de la Craiova către Istanbul. Acesta va fi de două ori pe săptămână. Până pe data de 29 decembrie. Potrivit Olguței Vasilescu, zborul este dedicat și componentei de business, facilitând transferul de personal al companiei FordOtosan România.

„Veşti extraordinare pentru iubitorii zborurilor către destinaţii fascinante din lumea întreagă. În premieră, din această toamnă, se va putea zbura direct de pe Aeroportul International Craiova către Istanbul. Cu un zbor charter, disponibil de două ori pe săptămână, până pe data de 29 decembrie”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Liei Olguța Vasilescu, zborul va fi operat în zilele de luni şi vineri. El va oferi „o flexibilitate crescută pentru planificarea călătoriilor pentru a explora frumuseţile istorice, culturale şi culinare ale Istanbulului”.