Bărbat din Arad, cercetat penal după ce și-a spart singur mașina
Un bărbat din Arad și-a spart mașina, sperând să obțină bani de la compania de asigurări. Acesta și-a demontat câteva piese de la mașină și a raportat un furt. Însă, în urma investigațiilor, polițiștii au descoperit piesele lipsă în locuința sa. Drept urmare, bărbatul nu numai că nu a obținut compensația dorită, dar acum este și cercetat penal.
Bărbatul de 42 de ani din județul Arad a demontat roțile și diverse componente ale caroseriei, având intenția de a sparge geamul mașinii pentru a raporta un furt. El spera să obțină între 5.000 și 6.000 de euro de la compania de asigurări. Totuși, firma de asigurări a realizat că este victima unei tentative de fraudă și a alertat poliția.
În urma perchezițiilor efectuate de polițiști la domiciliul proprietarului mașinii, au fost găsite piesele lipsă. În prezent, bărbatul este anchetat pentru înșelăciune și furt și a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Ce cred românii despre asigurările RCA
Conform celui mai recent studiu realizat de IRES – Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, aproape 70% dintre români recunosc că numărul accidentelor rutiere și valoarea despăgubirilor plătite prin intermediul polițelor RCA au un efect asupra costului acestor asigurări.
Într-un comunicat al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), se menționează că studiul a mai evidențiat că două treimi dintre respondenți, respectiv 68%, consideră că fraudele în domeniul asigurărilor afectează prețul RCA pentru toți asigurații, în timp ce doar 28% dintre aceștia cred că acest impact este resimțit exclusiv de persoanele implicate în accidente.
„După cum se observă, intervievaţii susţin în proporţii mai mari realitatea, şi anume faptul că fraudele din asigurări reprezintă într-adevăr un factor important care influenţează nivelul primei RCA. Reamintim că, recent, poliţiştii din Argeş au reţinut şapte persoane într-un dosar de fraudă cu asigurări RCA. Suspecţii sunt acuzaţi că ar fi regizat accidente rutiere şi apoi ar fi pretins bani de la asiguratori. Din păcate, astfel de cazuri, reflectate de mass-media, nu mai reprezintă de mult cazuri izolate”, subliniază reprezentanţii UNSAR.
Mai multe puteți citi aici.