CD Media, compania grecească care deţine Best Distribution distribuitorul numărul unu de jocuri video pentru console şi pentru PC de la noi, a devenit distribuitor oficial al publisherilor Disney Interactive, Square Enix/Eidos, Konami Digital Entertainment, Koei şi Black Bean Games.

Grecii de la CD media, prin preluarea distribuţiei jocurilor video ale Disney Interactive, Square Enix/Eidos, Konami Digital Entertainment, Koei şi Black Bean Games, îşi consolidează poziţia de lider pe piaţa de distribuţie de jocuri video din Europa de Est. Contractele devin active de la începutul lunii martie.

Publisherii menţionaţi anterior deţin un portofoliu extins de titluri şi francize ca Toy Story, Hannah Montana, High School Musical (Disney Interactive), Final Fantasy, Batman Arkham Asylum, Tomb Raider (Square Enix/Eidos), Pro Evolution Soccer – pe platforma Xbox360 si PC – (Konami), Ninja Gaiden, Dynasty Warriors (Koei), WRC2010, SBK 09 (Black Bean Games).

„Noi urmărim consolidarea strategiei pe piaţa de jocuri video din Grecia şi Sud-Estul Europei. Vrem să avem acces la toate genurile şi formatele. CD Media este deja distribuitor oficial în Grecia şi în alte ţări din Sud-Estul Europei pentru Ubisoft Entertainment, Blizzard Entertainment, Take2 Interactive, Capcom, Microsoft şi 1C Publishing” declara Spiros Jamas, CEO al CD Media.

CD  Media, cifră de afaceri de 23,7 milioane de euro în 2009

CD Media a încheiat 2009 cu o cifră de afaceri de 23,7 milioane de euro, cu un EBITDA de 3,1 milioane de euro şi câştiguri în afara taxei de 1,6 milioane de euro. Aprecierile pentru sfârşitul anului 2010 anunţă atingerea unei cifre de afaceri de 35 de milioane de euro, cu EBITDA la 5,2 milioane de euro şi un profit înaintea taxei de 3,2 milioane de euro.

Best Distribution deţine poziţia de lider pe piaţa românească de import şi distribuţie de jocuri pentru console şi pentru PC, cu o cotă de aproximativ 65 de procente. Compania a fost înfiintaţă în 1998, iar în 2008 a fost preluată integral către CD Media. Compania importă, comercializează şi localizează parţial (prin traducerea textelor adiacente jocurilor în sine – manuale, coperţi, ghiduri de strategie) pentru piaţa din România produsele companiilor Electronic Arts, Activision Blizzard, Take 2 Interactive, Capcom, Square Enix/Eidos, Namco Bandai/Atari, Disney Interactive şi alţii.

SURSA: Best Distribution