Surpriză mare în scandalul OUG 114, după ce patronatele au venit cu o propunere surprinzătoare privind controversata Ordonanță de Urgență.
Amânarea cu şase luni a aplicării unor reglementări din OUG 114/2018 va permite găsirea unor soluţii care să corespundă scopului Guvernului, fără a dăuna major mediului socio-economic, susţin reprezentanţii Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), într-un comunicat de presă transmis, luni.
În acest sens, confederaţiile patronale solicită Parlamentului amânarea aplicării a cinci aspecte reglementate prin OUG 114, cu impact major asupra funcţionalităţii (chiar a viabilităţii) mediului de afaceri.
Pe listă se regăsesc: suprataxarea băncilor în funcţie de creşterea ROBOR, suprataxarea companiilor din energie cu 2% pe cifra de afaceri, suprataxarea companiilor din telecomunicaţii cu 3% pe cifra de afaceri, limitarea activităţilor cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, majorarea capitalului administratorilor fondurilor de pensii
ACPR confirmă intenţia de a oferi întregul suport decidenţilor, în structurile parlamentare, prin oferirea expertizei deţinute, astfel încât să fie identificată soluţia optimă pentru cele patru componente ale O.U.G. 114/2018, inclusiv prin propuneri de completare, modificare sau abrogare a unor prevederi concrete.
În viziunea Alianţei, amânarea cu jumătate de an a aplicării acestor componente din Ordonanţă va permite găsirea unor soluţii care să corespundă scopului Guvernului, fără a dăuna major mediului socio-economic. În plus, pe parcursul celor şase luni pot fi găsite unele soluţii acceptate şi acceptabile.
Din cadrul ACPR fac parte: Confederaţia Patronală ‘Concordia”, Confederaţia Patronală din Industrie, Agricultură, Construcţii şi Servicii din România (CONPIROM), Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Confederaţia Naţională a Patronatului Român (CNPR), Patronatul Naţional Român (PNR) şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR).