Trustul media suedez SBS Broadcasting, prezent pe piata romaneasca prin Prima TV si alte canale tv si radio, este pe punctul de a fi preluat de grupul german ProSiebenSat.1 contra unei sume estimate la 3,5 milioane de euro.Potrivit Reuters, procedura de audit pentru preluarea SBS Broadcasting este pe cale sa se finalizeze, dupa ce in luna martie ProSiebenSat.1 primise aprobarea actionarilor de a evalua achizitionarea companiei suedeze.

 

Fondurile de investitii KKR si Permira, actionarii majoritari ai ProSiebenSat.1 si SBS Broadcasting, intentioneaza ca, prin fuziunea celor doua grupuri media, sa creeze un rival pan-european pentru RTL Group, detinut de gitantul media Bertelsmann.

 

In urma tranzactiei, grupul german ar va trebui sa opereze aproximativ 120 de disponibilizari, din cele 2.600 de persoane angajate.

 

Cu operatiuni in Olanda, Scandinavia si Estul Europei, SBS Broadcasting a inregistrat anul trecut vanzari de peste un miliard de euro. In Romania, SBS detine posturile Prima TV, Kiss TV, Kiss FM si Magic FM.

 

Pachetul majoritar de actiuni al SBS Broadcasting a fost achizitionat in 2005 de KKR si Permira, pentru circa 2,5 miliarde de dolari. Cele doua fonduri au preluat si ProSiebenSat.1, la jumatatea lunii decembrie a anului trecut.

 

Sursa: Capital 18 Iunie 2007