Ce de-a treia cursă a Campionatului „Trophee Andros” a fost destul de nefericită pentru pilotul francez Alain Prost, care a ratat ocazia de a trece pe primul loc în clasamentul general al campionatului, după ce Dacia Duster nu a fost la înălţimea pe care şi-o dorea el.

Dacă în cursa precedentă Prost a reuşit să mai micşoreze distanţa de puncte dintre el şi primul clasat, Jean-Philippe Dayraut, „Profesorul” spera că în acest weekend va reuşi să-l devanseze pe conducătorul Skodei Fabia, lucru care s-a dovedint imposibil.

În momentul în care i s-a cerut să comenteze pe site-ul oficial al competiţiei parcursul pe care l-a avut  în cursa de la Alpe d’Huez, Alain Prost s-a plâns că SUV-ul Dacia nu îl ascultă aşa cum ar trebui: „Bilanţul nu este excelent. Am fi putut câştiga, însă avem probleme cu comportamentul maşinii, care nu este constant. De asemenea, am avut probleme cu pneurile”.

Dacă Prost a dat vina pe maşină pentru eşecul obţinut, Jean-Philippe Dayraut, liderul clasamentului, pune sare pe rana conducătorului de Duster, spunând că victoria de la Alpe d’Huez este cea mai strălucită victorie din tot campionatul.