Reprezentanţii Sindicatului Automobile Dacia (SAD) au confirmat că lucrul a fost întrerupt în secţiile de caroserie, montaj şi vopsitorie.
"Este vorba de trei secţii mari ale uzinei în care s-a oprit lucrul spontan. Oamenii au spus că vor relua lucrul când va fi respectat contractul colectiv de muncă", a declarat liderul SAD, Nicolae Pavelescu.
Salariaţii sunt nemulţumiţi de decizia administraţiei de a-i trimite în concediu de odihnă în zilele de 3 şi 4 ianuarie 2013, solicitând să fie plătiţi cu 85% din salariu pentru perioada respectivă. Alte nemulţumiri sunt legate de modul în care sunt stabilite perioadele de concediu de odihnă, scrie Agerpres.
Direcția Comunicare a producătorului auto a confirmat și ea protestul menționând că ”miercuri dimineața, salariați ai Uzinei Vehicule Dacia au protestat împotriva deciziei managementului de a poziționa zile de concediu de odihnă, plătit 100%, pe 3 si 4 ianuarie.
Oficialii Dacia susțin că decizia a fost luată ”pentru a nu acumula stocuri la începutul anului”. De asemenea, Direcția Comunicare Dacia a anunțat că ”în zilele de 3 si 4 ianuarie 2013 nu se vor fabrica vehicule, iar salariații din sectoarele aferente activității de fabricație vehicule vor ramâne la domiciliu. Pentru a proteja veniturile angajaților, resursele lor și ale companiei, s-a decis ca salariații să aibă posibilitatea de a alege între concediu de odihnă, plătit 100%, și plata cu 85%.”
Conform unor surse din cadrul uzinei, protestul a fost unul de mică amploare și s-a încheiat după doar câteva ore.