Deşi în oraş există o puternică prezenţă a armatei, militarii nu intervin. La Cairo, numeroşi protestatari au încălcat interdicţia de a circula pe timpul nopţii şi s-au instalat în Piaţa Libertăţii, punctul central al demonstraţiilor din oraş.
Hosni Mubarak speră să formeze un guvern care să fie acceptat de demonstranţi, deşi este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla, notează BBC. El a numit un nou premier şi un nou vicepreşedinte, Omar Suleiman, şeful serviciului secret al armatei.
Suleiman nu este doar un agent secret, ci şi un experimentat negociator diplomatic, respectat în Occident. Mulţimea a strigat însă sloganuri şi împotriva sa. Dacă noul guvern nu va reuşi să pună capăt furiei de pe străzi, este greu de crezut că Mubarak mai poate rămâne la putere. La fel de greu de crezut este şi că Washingtonul, cu ai cărui bani Egiptul rămâne pe linia de plutire, va dori ca el să rămână la conducere.
Omar Suleiman, noul vicepreşedinte, i-a salvat o dată viaţa preşedintelui Mubarak într-o încercare de asasinat. A-l salva a doua oară s-ar putea dovedi a fi o problemă. Duminică dimineaţă au putut fi auzite sloganuri precum ‘Mubarak, Mubarak, avionul te aşteaptă’, trimitere la speranţele protestatarilor că preşedintele va demisiona şi va păsări ţara.
Numeroşi protestatari s-au urcat din nou pe tancuri şi pe maşinile blindate din jurul pieţei, militarii părând în relaţii amicale cu demonstranţii anti-Mubarak. Duminica este ziua când se deschide săptămâna de lucru în Orientul Mijlociu, însă numeroase afaceri din capitală sunt închise. Accesul la internet se face în continuare cu întreruperi.
BBC relatează că deşi clădirile guvernamentale cheie sunt păzite puternic, se pare că există o lipsă de autoritate în largi zone din oraş. În întreaga capitală s-au format grupuri de cetăţeni înarmaţi pentru a combate la furturile şi dezordinea.
Galerie foto aici Imagini în direct aici SURSA: Agerpres