Manifestaţia de protest de la Roma a fost organizată împotriva legii bugetare pentru perioada 2014-2016, aprobată marţea trecută de guvernul italian de mare coaliţie între stânga, dreapta şi centru, condus de premierul Enrico Letta (moderat de centru-stânga).
La protestul de la Roma au participat peste 20.000 de persoane, printre care funcţionari ai administraţiei publice, elevi şi studenţi.
O altă manifestaţie de protest va fi organizată sâmbătă, tot în capitala Italiei, împotriva măsurilor economice ale executivului condus de Letta. Primarul Romei, Ignazio Marino (din Partidul Democrat, PD, de centru-stânga), a anunţat că peste 4.000 de agenţi ai forţelor de ordine vor supraveghea situaţia, pentru a asigura ordinea publică.
Tot vineri sindicatele de stânga au organizat o grevă a transporturilor feroviare, aeriene şi publice, în numeroase oraşe din întreaga Peninsulă. Aeroportul de la Roma, Fiumicino, a comunicat că au fost anulate 143 de zboruri, din cauza grevei angajaţilor aviaţiei civile. Alte 90 de zboruri au fost anulate la Milano, pe aeroporturile Malpensa şi Linate.

Circulaţia feroviară a fost perturbată în nordul Italiei, şi mai ales la Milano. La Roma a fost întreruptă circulaţia autobuzelor, iar o grevă a transporturilor locale a creat numeroase dificultăţi la Torino, Napoli şi Palermo, în Sicilia.
Sursa: Agerpres