Potrivit lui Florin Roman, „protestul e în linie cu ceea ce se întâmplă practic în mai multe ţări din UE şi e clar că e o problemă la nivelul întregii Uniuni Europene, urmare a transportului cerealelor din Ucraina, dar şi a influenţelor pe care le are războiul asupra agriculturii la nivel european”.

„Foarte multe din solicitările fermierilor din punctul nostru de vedere sunt îndreptăţite, dar unele pot fi rezolvate imediat, altele va trebui foarte clar să avem un răspuns din partea Ministerului Agriculturii la cerinţele oamenilor”, a declarat el pentru RFI.

Vicepreședintele PNL se așteaptă la soluții și din partea Comisiei Europene.

„Din ce am înţeles de la domnul ministru Boloş, zilele astea la Bruxelles va avea loc o discuţie cu Comisia, pentru că foarte multe din punctele pe fiscalitate au fost introduse sau scoase anul trecut, urmare a unor angajamente pe care din păcate le-am avut prinse de domnul Ghinea în PNRR. (…)

Eu cred că trebuie găsită o soluţie comună la nivel european şi problema trebuie tratată şi discutată foarte serios cu Comisia”, a explicat acesta.

Florin Roman, dezamăgit de premierul Marcel Ciolacu

Florin Roman consideră că premierul Marcel Ciolacu a avut o reacție întârziată în ceea ce privește protestul fermierilor și transportatorilor.

„Eu mă aşteptam, sincer, cunoscându-l pe domnul Ciolacu, la o reacţie mai promptă în faţa acestor nemulţumiri ale fermierilor şi transportatorilor şi mă aşteptam ca încă din primul moment să se aşeze la masa negocierilor.

N-am înţeles, vă spun foarte sincer, care a fost fundamentul pentru care practic s-a tergiversat destul de mult, chiar câteva zile au avut nevoie premierul şi ministrul Agriculturii să vină la masa dialogului cu cei nemulţumiţi, mai ales că totuşi vorbim de o zonă de agricultură, unde electoratul PSD-ului e destul de puternic pe zona asta”, a spus el.

Marcel-Ciolacu
SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu

A șasea zi de proteste în România

Luni, pe 15 ianuarie, este a șasea zi consecutivă în care transportatorii și fermierii protestează. Românii nemulțumiți au blocat deja drumurile principale, iar autoritățile avertizează că traficul va suferi perturbări.

Traficul este perturbat pe diverse artere din România din cauza unui protest organizat de transportatorii rutieri. Aceștia își exprimă nemulțumirea și protestează prin circularea cu viteză redusă.

Protestul fermierilor și transportatorilor a ajuns în Capitală după mai multe zile de manifestații. În ciuda eforturilor forțelor de ordine de a-i opri la intrările în București timp de cinci zile, mulți manifestanți au abandonat utilajele și au decis să se deplaseze în Capitală cu propriile autovehicule.

Duminică seară, au avut loc proteste în fața Parlamentului

Nemulțumiți de lipsa unui acord în urma negocierilor cu reprezentanții Guvernului, transportatorii au înconjurat clădirea Parlamentului aseară. La această acțiune s-au alăturat și mai mulți locuitori din București.

Protestele au continuat și în diverse județe din țară. Manifestanții au blocat străzi importante și puncte de trecere a frontierei, precum Nădlac, Siret sau Albița. Aceștia s-au adunat în acele locuri și au împiedicat trecerea oricui.

Autoritățile avertizează că protestele transportatorilor și fermierilor ar putea din nou afecta circulația vehiculelor pe mai multe șosele din țară în cursul zilei de astăzi, conform informațiilor furnizate luni dimineață. Mai multe puteți afla aici.