Divizia internationala a Provident Financial s-a desprins de activitatea sa din Marea Britanie, devenind International Personal Finance, o companie de sine statatoare, listata la Bursa din Londra, informeaza un comunicat remis redactiei.  

Intreaga activitate a companiei la nivel international a fost transferata catre International Personal Finance. Aceasta cuprinde 1,8 milioane de clienti, 28.000 de agenti si peste 5.000 de angajati. 

In Romania, compania este prezenta din 2006, acordand imprumuturi de valoare mica, in numerar, direct la domiciliul solicitantilor. Desi compania-mama din Marea Britanie a devenit International Personal Finance, Provident Financial Romania isi va pastra numele.  

In aprilie 2007, Provident Financial Romania avea peste 13.000 de clienti si o retea de circa 350 de reprezentanti. Produsele sale sunt disponibile in Bucuresti si in alte orase din sudul si centrul tarii. International Personal Finance isi propune sa atinga potentialul maxim al pietei din Romania prin extinderea operatiunilor la nivel national in urmatorii 4-5 ani. Compania preconizeaza ca va obtine profit in Romania in 2010. 

Provident Financial a fost infiintata in 1880 si este lider in furnizarea de credite la domiciliu in Marea Britanie si Irlanda. In 1997, compania a pus bazele diviziei sale internationale, lansand o operatiune in Polonia si ulterior in Cehia, Ungaria, Slovacia, Mexic si Romania.

 

Sursa: Capital