Preşedintele Mitsubishi Motors Corporation, Osamu Masuko şi preşedintele grupului PSA Peugeot Citroen, Philippe Varin, au semnat un acord de colaborare pentru producerea de vehicule electrice, a anunţat, miercuri, constructorul francez.

Potrivit acordului de colaborare, cele două companii urmează să dezvolte un vehicul electric inspirat din modelul i-Miev produs de Mitsubishi Motors Corporation. Acest vehicul urmează să fie comercializat în Europa atât de către Peugeot, cât şi de Citroen, iar producţia este programată pentru luna octombrie 2010.

Astfel, primele vehicule vor fi comercializate pe piaţa europeană de la sfârşitul aceluiaşi an.

Mitsubishi Motors Corporation a început deja comercializarea vehiculului electric de nouă generaţie i-Miev în Japonia, din luna iunie.

Pe de altă parte, francezii de le PSA vor introduce în anul 2011 tehnologia hibridă diesel pe modelele Peugeot 3008 HYbrid4 şi Citroen DS5 HYbrid4.

Cele două companii cooperează deja în domeniul maşinilor electrice şi deţin în comun o uzină în Rusia. Activităţile constructorilor auto sunt complementare, PSA Peugeot Citroen axându-se pe piaţa europeană, în timp ce Mitsubishi se bazează, în principal, pe Japonia şi Asia, notează La Tribune. Grupul nipon are, de asemnea, câteva fabrici şi în SUA.