PSA/Peugeot-Citroen a anunţat o scădere cu 17,5% a vânzărilor de vehicule, ajungând la 1,386 milioane de unităţi în prima jumătate a acestui an, exceptând vânzările de componente desemnate asamblării (CKD), a anunţat compania franceză.

Constructorul nu a avansat nicio prognoză cu privire la rezultatele comerciale pentru 2009, însă a precizat că a doua parte a anului va fi modelată de apariţia unor noi modele, inclusiv noile generaţii Citroen C3 şi Peugeot 5008.

Pe de altă parte, şeful Citroen, Frederic Banzet a declarat că speră într-o extindere a programului „Rabla” aplicat deja în mai multe state europene, astfel încât proprietarii de maşini vechi să fie încurajaţi să-şi cumpere altele noi.

„Susţinem cu fermitate continuarea acestor măsuri”, a precizat Banzet, citat de Automotive News Europe. „În orice caz, cerem cel puţin încetarea treptată a acestor programe, pentru că nimic nu poape fi mai rău în condiţiile în care industria auto nu se poate adapta uşor schimbărilor majore”, a adaougat Frederic Banzet.

Vânzările de maşini noi au scăzut pentru a 13-a luna consecutiv la nivel european, ajungând în mai la 1,27 milioane de unităţi (scădere de 4,9% de la an la an – n.r.).

Pe de altă parte, în Franţa, vânzările de maşini noi au crescut cu 7,1% în iunie, iar în Germania, creştereile spectaculoase s-au menţinut la 40% pentru aceeaşi lună.

Constructorul francez rival Renault este aşteptat să-şi anunţe rezultatele comerciale şi financiare la sfârşitul acestei luni.